spot_img
30.3 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateTermen limită pentru lucrarea de pe Calea Eroilor. ”Vreau să cred că...

  Termen limită pentru lucrarea de pe Calea Eroilor. ”Vreau să cred că își vor respecta angajamentele”

  Primarul Municipiului Târgu Jiu a primit, din nou asigurări, că lucrarea de pe Calea Eroilor va fi realizată și că nu este nevoie de rezilierea contactului. Ultima discuție cu constructorul a avut loc la finele săptămânii trecute. “Nu se mai pune problema reînnoirii indicatorilor tehnici-economici”, susține Marcel Romanescu.

  Municipalitatea susține că șantierul va fi monitorizat de un reprezentant al Primăriai Târgu Jiu. Angajamentul luat de firma din Giurgiu pentru a executa lucrarea este de 6 luni. “Cei care se ocupă de investiția de pe Calea Eroilor au decis că continue lucrările. Asta este vestea cea mai bună pe care pot să o dau după discuțiile avute cu reprezentantul societății care preia lucrările. Se pare că vor executa această lucrare, o parte în acesta an, iar o parte anul viitor. Și-au luat angajamentul că vor finaliza această lucrare indiferent de condițiile meteo sau condițiile economico-financiare. Este o societate destul de puternică și am încercat să le explic exact ce îmi doresc. Își doresc să fie una dintre lucrările importante pe care le vor avea în portofoliu de acum încolo. Este o lucrare reprezentativă și își doresc să efectueze totul în parametri optimi. Le-am explicat că le oferim tot sprijinul necesar, iar directorul adjunct al Direcției Tehnice, domnul Raul Chiriac va monitoriza lucrarea din partea Primăriei Municipiului Târgu Jiu. Eu sper că în maxim 6 luni de zile, așa cum am avut promisiunea, vom avea lucrarea finalizată pe Calea Eroilor”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

  Singurul obiectiv blocat

  Pe de altă parte, primarul susține că nu se pune problema suplimentării contractului deja semnat. “Nu se mai pune problema reînnoirii indicatorilor tehnici-economici. Pe repartiția pe care o avem de la PNDL, cei de la Ministerul Dezvoltării te asigură odată cu repartiția că nu fac modificări pe indicatori. Dacă ar fi fost nevoie de modificarea indicatorilor, suma care trebuia adăugată se disponibiliza din bugetul local. În acest moment, indicatorii sunt aprobați prin hotărâre de consiliu local, iar licitația a fost organizată pe acea sumă. Puteam lua în calcul această variantă doar în condițiile în care se rezilia contractul cu societatea italiană care s-a prezentat la licitație. Ținând cont de faptul că au un subcontractant, vreau să cred că își vor respecta angajamentele. Vom face vizite permanent în teren, pentru că este singurul obiectiv blocat în acest moment pe lucrările pe care le executăm la Primăria Municipiului Târgu Jiu. L-am însărcinat pe domnul director Chiriac să verifice zilnic tot ce se întâmplă pe șantierul de pe Calea Eroilor”,a mai declarant primarul Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!