spot_img
13.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitate700 de vizitatori la Expoziția Județeană de Păsări și Animale Mici de...

  700 de vizitatori la Expoziția Județeană de Păsări și Animale Mici de Rasă


  Aproximativ 700 de vizitatori au venit la Expoziția Județeană de Păsări și Animale Mici de Rasă, ediția a VI-a, care s-a desfășurat în perioada 6-8 ianuarie, la Sala de Sport a Liceului cu Program Sportiv din Târgu Jiu.

  Vizitatorii au fost încântați de ceea ce au văzut. „Mi-au plăcut foarte mult, în special găinile din rasa Brahma. Mi-au plăcut și fazanii, care au colorit aparte“, a spus Cristian.
  Trei exemplare prezente în cadrul Expoziției Județene au obținut titlul de campion: porumbel din rasa Cauchois (proprietar Ionuț Negrea), găină Brahma Herminat închis (proprietar Sorin Sanda) și iepure din rasa Uriaș German (proprietar Gabriel Șcheau).

  Este prima ediție care s-a desfășurat după o pauză de trei ani, cauzată de pandemia de COVID-19. „Au participat 31 de crescători. Suntem mulțumiți de numărul de vizitatori și de modul în care s-a organizat. Anul viitor sperăm să avem o locație mai mare și să venim cu mai multe exponate. La ediție din acest an au fost prezente următoarele specii de păsări și animale: fazani, păuni, găini, porumbei, iepuri, păsări exotice“, a spus Sorin Sanda, președintele Asociaţiei Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici de Rasă Gorj, organizatorul expoziției.

  Unele exemplare au fost vândute

  „Unele exponate se vor vinde, dar după încheierea expoziției. S-au căutat găini, porumbei și iepuri. Au fost vânduți și papagali. Prețurile diferă, în funcție de calitatea exemplarului. Pleacă de la 100 de lei la porumbei și poate să urce și la 100-150 de euro în cazul unei găini, iar un iepure costă tot în jur de 100 de euro“, a precizat Sorin Sanda.
  Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici de Rasă Gorj numără 36 de membri din județele Gorj, Vâlcea, Craiova și Hunedoara.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!