spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateA fost stabilit directorul Centrului de excelență din Târgu Jiu

  A fost stabilit directorul Centrului de excelență din Târgu Jiu

  Eugen NodeaEugen Nodea, profesorul de informatică la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“, care face parte din grupul de cadre didactice care se ocupă de pregătirea Lotului Național de Informatică, a fost numit în funcția de director Centrului Județean de Excelență Gorj.

  „Începând de luni, 19 aprilie 2021, directorul Centrului Județean de Excelență Gorj va fi domnul Eugen Nodea, profesor de informatică la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

  Decizia a fost luată în data de 16.04.2021, în Consiliul de Administrație al I.S.J. Gorj“, a transmis conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

  Eugen Nodea a avut numeroase performanțe cu elevii pe care-i pregătește. Ultima performanță a fost obținută de către Giovani Popescu, care a câștigat premiul I și medalia de Aur la faza națională a Olimpiadei de Informatică.

  Sediul Centrului excelență, în clădirea Inspectoratului Școlar Județean Gorj

  Sediul Centrului excelență din Gorj a fost stabilit în clădirea Inspectoratului Școlar Județean Gorj. „S-a stabilit sediul, care va fi în clădirea Inspectoratului Școlar Județean, la etajul III. Avem nevoie de CUI și trebuie îndeplinite câteva etape de organizare, după care centrul va deveni viabil. Nu mă îndoiesc că Centrul de excelență va funcționa de anul școlar viitor. O parte din finanțarea centrului vine de la Ministerul Educației. Cu timpul, Centrele de excelență vor prelua partea de organizare a olimpiadelor școlare“, a spus Eugen Nodea.

  Trei profesori vor fi angajați

  Trei profesori vor putea fi angajați, pentru în cadrul Centrului de excelență, ca urmare a finanțării primite.

  „Din discuția pe care am avut-o, bugetul va permite angajarea a trei norme. Pentru restul este nevoie de fonduri extrabugetare, pe care trebuie să le asigurăm. Am promisiuni de la mai multe persoane. Domnul primar Romanesc ne-a asigurat de sprijinul său, dar și din  partea domnului Tașcău, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj.

  Din câte cunosc, lectorii trebuie să aibă în spate performanțe notabile, iar concursurile de selectare a lectorilor pot fi organizate de Inspectoratul Școlar Județean, iar elevii care vor să participe vor susține un test inițial.

  Orice elev se poate înscrie, dar pe baza unei selecții. (…) Vrem să strângem acolo o comunitate de copii inteligenți. Gândiți-vă emulația care se creează acolo, schimbul de modele. S-a întârziat foarte mult, pentru că un astfel de excelență nu s-a deschis de mai mult timp“, a spus profesorul Eugen Nodea, la o emisiune de la Gorj Tv.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: