spot_img
25 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateA început construcția mănăstirii de lângă castelul Roșianu, de la Turburea

  A început construcția mănăstirii de lângă castelul Roșianu, de la Turburea

  Au început lucrările de construcție a noii mănăstiri din localitatea Poiana, comuna Turburea, de lângă castelul Roșianu, care se află în patrimoniul Mitropoliei Olteniei.

  Primarul comunei Turburea, Ion Bîrcă, a anunță că lucrările au demarat: „Se lucrează la fundația viitoarei biserici. După aceea, urmează să se facă chiliile. E o investiție de durată. Cel puțin trei ani de zile vor dura lucrările, în funcție și de finanțarea Mitropoliei Olteniei. Ajutăm cu mâncare pentru muncitori“.
  La Poiana va fi o mănăstire de maici. „A primit binecuvântare de la un preot călugăr care acum este în SUA și va reveni în țară“, a spus Ion Bîrcă.
  Potrivit acestuia, restaurea castelului Roșianu va fi realizată de către Commpania Națională de Investiții.

  Proiect de 50 milioane de euro

  Proiectul de la Turburea are o valoare de 50 de milioane de euro și prevede un spaţiu monastic cu biserică şi chilii, un centru logistic informatizat, o bibliotecă şi o sală de sport. De asemenea, în cadrul mănăstirii va fi realizată o sală de mese cu capacitatea de 400-500 de persoane, două pavilioane de cazare (unul pentru băieți și unul pentru fete) cu o capacitate totală de 300 de persoane, dar și o sală de sport pentru 350 de persoane. Se va amenaja un spațiu de campare pentru 500 de persoane, 20 de căsuțe de lemn pentru cazare, dar și un spațiu dedicat atelierelor de pictură, cultură, olărit sau broderie.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!