spot_img
15.5 C
Târgu Jiu
duminică, mai 26, 2024
Altele
  AcasăActualitateCabanierii au curățat stațiunea Rânca de gunoaie

  Cabanierii au curățat stațiunea Rânca de gunoaie

  Mai mulți proprietari de pensiuni din Rânca, angajații unei firme, precum și câțiva salariați de la Drumurile Naționale au participat miercuri, 13 aprilie, la o acțiune de strângere de deșeurilor din zona montană.

   

  Zeci de saci cu deșeuri s-au adunat în urma acțiunii de ecologizare.

  „După topirea zăpezii, și-au făcut apariția și deșeurile. A fost o primă acțiune. Acum ne-am orientat mai mult pentru a curăța marginea drumului, pentru că era un adevărat dezastru. Ne-am gândit, în primul rând, la turiștii care vor veni de Paște în Rânca, pentru a nu avea o imagine dezolantă. După sezonul de iarnă a rămas mult mizerie“ a spus Dana Oniga, unul dintre cabanierii care au participant la acțiunea de ecologizare.

  Deșeurile provin de la turiști

  Gunoaiele din Rânca sunt aruncate de către vizitatori.

  „Deșeurile provin în mare parte de la turiști. Este vorba de PET-uri, doze de bere și sticle. Nu sunt coșuri pe marginea drumului și cred că nu ar fi o soluție amplasarea lor deoarece în zona noastră vântul suflă cu putere și se pot răsturna, iar atunci ar fi și mai rău pentru noi. În plus, vor veni de la alte cabane și vor lăsa saci cu gunoi lângă coșuri. De asemenea, la Rânca sunt și mulți câini fără stăpân, care pot să răstoarne coșurile. Soluția ar fi, probabil, ca o patrulă să verifice ca să nu se arunce gunoaie“, a precizat Dana Oniga.

  Aceasta spune o acțiune mult mai amplă de ecologizare va fi organizată după ce se va topi toată zăpadă.

   

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Oarecum, gunoaiele provin tot de la ei așa că și-au făcut curățenie în propria „curte” .Ar trebui sa participe și autoritățile care de ani de zile nu sunt capabile să asigure o buna funcționare a stațiunii.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: