spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateActivitatea medicală din Spitalul Județean, blocată de greva generală

  Activitatea medicală din Spitalul Județean, blocată de greva generală

  greva-spitalSpitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu s-a aliniat celorlalte spitale din ţară. Ieri, a fost grevă generală în toate unităţile medicale, astfel că gorjenii au făcut cale întoarsă şi nu şi-au putut rezolva problemele. Motivul protestului este reprezentat de neaplicarea unei scheme unitare privind salarizarea cadrelor medicale şi salarizarea necorespunzătoare a personalului tehnic.

  Federaţia Sanitas cere introducerea în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 20/2016 a angajaţilor care lucrează în serviciul tehnic administrativ – 23.000 de persoane, a funcţionarilor publici din Direcţiile de Sănătate Publică – 1.800 de oameni şi a celor din creşe şi grădiniţe – aproximativ 1.500 de persoane.

  „Respectăm programul Federaţiei Sanitas anunţat cu foarte mult timp în urmă şi astăzi s-a declanşat în toată ţara greva generală. Trebuie să asigurăm cu o treime din personal o treime din activitate, aşa se şi întâmplă în tot judeţul Gorj şi în toată ţara. Nu sper nimic de la Guvernul actual pentru că nu ştiu, nu vor şi nu pot. Singura noastră speranţă, a întregului sistem sanitar, este la Parlament la Comisiile de Specialitate”, a declarat Valentin Popa, liderul Federaţiei Sanitas Gorj.

  Federaţia Sanitas mai solicită reducerea diferenţelor salariale de până la 800 de lei între asistenţii medicali absolvenţi ai şcolilor postliceale sanitare şi cei cu studii superioare, ambele categorii având aceeaşi profesie, având aceeaşi fişă a posturilor şi aceleaşi atribuţii.

  Ambulatoriul din Târgu-Jiu a fost închis ieri. Şeful Policlinicii, Vasile Stănculete a precizat că medicii sunt solidari cu asistenţii şi personalul TESA care se plâng de salariile prea mici, în raport cu volumul de muncă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: