spot_img
Altele
  AcasăActualitate"Activităţile comerciale" interzise în grădiniţele din municipiu

  „Activităţile comerciale” interzise în grădiniţele din municipiu

  Grădiniţele de stat din municipiu nu vor mai putea cere părinţilor sume de bani pentru achiziţionarea diferitelor bunuri, activităţi frecvente de altfel, asta pentru că, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, sunt interzise prin lege. În urma sesizărilor primite şi Primăria Târgu-Jiu a înaintat adrese către toate unităţile şcolare din subordine ca reprezentanţii acestor unităţi să nu mai ceară bani părinţilor pentru lucruri, care, în mod normal sunt asigurate de primărie.

  Grădiniţele de stat din municipiu au primit zilele trecute adrese din partea primăriei prin care se cere încetarea de a mai pretinde părinţilor sume de bani pentru achiziţionarea diferitelor bunuri pentru şcoală gen cretă, burete, mobilier sau chiar detergenţi, când toate acestea sunt deja asigurate de primărie. Mai mult, această decizie vine în urma nenumăratelor reclamaţii din partea unor părinţi, care spun că aceste grădiniţe nu ar trebui să pretindă astfel de sume de bani, atâta timp cât funcţionează în regim „de stat”. Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu întăreşte această afirmaţie. „Desigur, s-au trimis aceste adrese prin care li se sugerează reprezentanţilor unităţilor şcolare să nu „sară calul” când vine vorba de pretinderea unor sume de bani din partea părinţilor, pentru achiziţionarea anumitor bunuri pentru şcoală, când aceste bunuri sunt asigurate de primărie. Am primit foarte multe reclamaţii în acest sens. Oameni care nu au şi care sunt nevoiţi să cotizeze, ori acest lucru nu este normal. Mai mult încurajăm aceste grădiniţe şi şcoli să ceară primăriei orice au nevoie. I-am ajutat întotdeauna cu tot ce au solicitat şi o vom face în continuare”, a spus Ramona Evulescu.

  Adio practicilor „plătite”

  Şi Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj cunoaşte situaţia. Spune că aşa cum prevede legea, grădiniţe de stat ar trebui să nu mai pretindă părinţilor şi elevilor sume pentru diferite activităţi, pentru că nu este normal. Mai mult, aceasta este o încălcare gravă a legii. „Noi nu am făcut nimic nou, doar că am încercat să le punem în vedere cadrul legal. Legea spune că este interzisă orice activitate cu caracter comercial în incinta şi pe teritoriul grădiniţei din partea personalului grădiniţei, agenţilor comerciali şi de oameni de afaceri, sau din partea altor persoane. Nemulţumiţi sunt şi desigur trebuie să ieşim să spunem exact ce se întâmplă. Trebuie să punem stop acestor practici, care nu fac decât să fie ilegale. Am discutat cu directorii acestor grădiniţe şi le-am pus în vedere, nu trebuie decât să ne aliniem cadrului legal. Nu sunt grădiniţe private, sunt de stat iar orice activitate de acest fel aduce discrepanţe în sistem”, susţine Ion Işfan, inspector general ISJ Gorj. De vreme ce orice activitate comercială este interzisă în interiorul grădiniţei, se pare că copiii nu vor mai veni acasă, aşa cum se întâmpla de obicei de 8 Martie, cu câte o fotografie, sau orice altă mărturie, pentru care desigur părintele trebuia să scoată bani din buzunar, benevol. Mai mult, Ion Işfan spune că părinţii care vor pot să facă donaţii pentru grădiniţele respective, donaţii care sunt acceptate de lege.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: