spot_img
29 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateAcuzație! Un concurs ar fi fost aranjat la Transloc! Candidat: „Am fost...

  Acuzație! Un concurs ar fi fost aranjat la Transloc! Candidat: „Am fost depunctat deși nu am făcut nicio greșeală”

  Concurs contestat la societatea de transport în comun Transloc. Mai mulți candidați declarați respins au contestat examenul pe motiv că evaluarea a fost una cu „cântec”. Conducerea unității se jură că posturile de șoferi nu au fost aranjate, însă recunoaște că o parte din candidați au fost dați peste cap de proba practică. Concursul ce a avut loc săptămâna trecută poate ajunge pe masa organelor de anchetă dacă se dovedește că speculațiile făcute de o parte din candidați sunt adevărate.

  Pentru cele patru posturi de șoferi, scoase la concurs de societatea de transport public în comun, s-au înscris 29 de candidați, trei fiind respinși după analizarea dosarelor. În urma probei teoretice, doar 16 persoane au mers mai departe și au susținut proba practică, probă la care s-ar fi făcut „manevrele”. Unul dintre candidații respinși susține că a fost tras în piept de comisia de evaluare, pierzând astfel ocazia să obțină locul de muncă.” La proba teoretică, chestionarele date trebuia să fie în număr de 26 de întrebări nu 23. Ni s-a spus că se admit și cei cu 19 raspunsuri corecte și din păcate au picat. Înainte de începerea probei practice ne-au băgat pe toți în troleibuz să nu vedem ce fac unii -alții. Au fost probe eliminatorii: parcarea în alveolă, pe care mulți au greșit-o dar la final au fost admiși, și datul cu spatele, care i-a depunctat pe unii dar la final au fost admiși. Durerea mea cea mai mare e că eu n-am făcut nicio greșeală, mi s-au pus întrebări, am răspuns și pot să confirme cei din comisie. Am fost depunctat deși nu am greșit!”, a declarat Robert Lungoci, candidat pentru postul de șofer.

  Concursul a fost aranjat

  Bărbatul susține că probele au fost filmate și din video se poate vedea cum unul din candidații admiși au greșit la proba practică. „Domnul inginer Cornea a recunocut că unul din candidați când a dat cu spatelea a aplecat jalonul, păi trebuia depunctat din start! Cum de toți au luat cu aceiași medie, 8. 65? Au fost toți pe același nivel? Așa ceva nu se poate! Nu cred că au fost toți în aceiași linie. Eu nu vreau să dau nume, să acuz dar la cum s-a desfășurat proba mai mult ca sigur concursul a fost aranjat. Nu se poate așa ceva, să greșești și să nu fi depunctat”, a mai adăugat candidatul nemulțumit.

  Cei implicați vor răpunde

  Conducerea Transloc neagă toate aceste aspecte și spune că selecția s-a desfășurat exemplar.„Din punctul meu de vedere nu s-a creat nicio situație. Cei care au câștigat concursul au trecut toate probele. Urmează ca comisa de examinare să analizeze contestațiile depuse și cei care au contestat vor primi răspunsurile în acest sens. Eu nu m-am implicat și nici nu mă implic în a influența comisia dintr-un anumit punct de vedere. Cei direct implicați vor răspunde”, susține directorul Vasile Căilean.

  Cei care au reclamant concursul au cerut inclusiv sprijinul primarului Marcel Romanescu, însă acesta le-a declarat că nu poate să intervină în această problemă. Candidații nemulțumiți spun că vor face și o sesizare la instanță în vederea soluționării cazului.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: