spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitateAfacerea cu iz penal din spatele deciziei de a închide porțile la...

  Afacerea cu iz penal din spatele deciziei de a închide porțile la „Spiru Haret”. Un director din primărie este implicat

  Nebunia creată la Colegiul Național „Spiru Haret“ din Târgu Jiu prin măsura luată de conducerea școlii, de închidere a porților, are o explicație: afacerile pe seama elevilor. În curtea liceului urmează să fie amplasat un chioșc. Cum elevii nu mai pot pleca din curtea școlii în pauze, pentru că porțile sunt închise, aceștia nu vor avea la dispoziție decât două posibilități de a-și cumpăra cele necesare: magazinul de la poarta școlii sau chioșcul care va fi „plantat” în curtea școlii, într-un loc cât mai accesibil. În spatele acestei afaceri se află nimeni altul decât omul care gestionează patrimoniul școlilor, Marian Rotaru, directorul Direcției de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Societatea care va amplasa chioșcul îi aparține ginerelui lui Rotaru, un anume Dumitru Răzvan Roșu, administrator al firmei Damiris Comfort SRL.

  Filmul afacerii

  În luna februarie 2017, ginerele lui Rotaru, administratorul firmei Damiris Comfort SRL, a depus la instituția condusă de socrul său o cerere pentru încheierea unui teren în suprafață de 15 metri pătrați situat în incinta Colegiului Național „Spiru Haret” în vedere amplasării unui chioșc pentru comercializare produse de patiserie, băuturi non-alcoolice și papetărie. După aproximativ o săptămână, directorul Direcției de Patrimoniu, Marian Rotaru, trimite un referat către Consiliul Local pe care îl semnează privind închirierea prin licitație publică a terenului respectiv. Pe data de 27 februarie, Consiliul Local Târgu Jiu votează cu unanimitate de voturi hotărârea, dar cum nu a mai existat o altă ofertă, terenul este închiriat direct către societatea Damiris Comfort SRL. În vacanța de vară, directorul Rotaru încheie contractul cu ginerele său pentru închirierea terenului, iar în săptămâna înaintea începerii școlii, Rotaru semnează contract cu ginerele său, în calitate de administrator al firmei, situație în care se află într-un grav conflict de interese și incompatibilitate. Aceeași firmă desfășoară o activitatea similară la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, unde contractul i-a fost prelungit.

  Produse de patiserie vândute prin gardul școlii

  Explicația oficială a conducerii Inspectoratului Școlar Județean Gorj este că școala răspunde de siguranța elevilor și măsura a fost luată tocmai din acest motiv. Cu toate acestea, elevii sunt inventivi și sună direct la patiseria de peste stradă să comande produsele dorite, iar vânzătoarea vine cu platoul la gardul școlii pentru a le da elevilor ce își doresc.

  Te-ar mai putea interesa

  6 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: