spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateALARMANT! 58 de focare de pestă porcină africană în Gorj, peste 200...

  ALARMANT! 58 de focare de pestă porcină africană în Gorj, peste 200 de animale ucise

  Gorjul se confruntă cu o situație alarmantă, din cauza pestei porcine africane. La ora actuală, în județ au fost confirmate 58 de focare, iar 244 animale au fost, deja ucise. Pentru alte suspiciuni, se așteaptă rezultatele de laborator.

  La Prefectura Gorj s-a desfășurat ședința extraordinară a Unității Locale de Decizie (U.L.D.) din cadrul Centrului Local pentru Combaterea Bolilor (C.L.C.B.). Au participat membrii Unității Operaționale Locale (U.O.L.) și ai Unității Locale de Sprijin (U.L.S.), medicii de liberă practică împuterniciți de unitățile administrativ teritoriale cele mai afectate de virusul PPA ( municipiul Târgu Jiu, orașul Tismana și comunele Drăguțești, Bălești, Bâlteni, Telești, Bolboși, Drăgotești, Borăscu) precum și gestionarii fondurilor de vânătoare.
  „A fost analizată evoluția epizootiei şi eficiența acțiunilor întreprinse în focarele de PPA, fiind dispuse măsuri pentru îmbunătățirea cooperării instituționale între D.S.V.S.A., autoritățile publice locale și gestionarii fondurilor de vânătoare.
  La această dată există un număr de 58 de focare de PPA confirmate în nouă U.A.T.-uri și 20 de suspiciuni pentru care se așteaptă rezultatele de la laborator, fiind ucise un număr de 244 animale”, transmite Prefectura Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: