spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateAlunecare de teren masivă în Gorj, tema unui exercițiu de salvare

  Alunecare de teren masivă în Gorj, tema unui exercițiu de salvare

  În perioada 19-20 iunie 2024, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Lt.col. Dumitru Petrescu” al Județului Gorj organizează un amplu exercițiu cu forțe și mijloace în teren, în comuna Bumbești-Pițic.
  „De această dată, situația tactică ipotetică presupune producerea unor alunecări de teren, pentru o eventuală intervenție promptă și pentru siguranța cetățenilor fiind nevoie de amplasarea unei tabere mobile aflată în dotarea ISU Gorj și evacuarea mai multor persoane din zona afectată. Totodată, pentru antrenarea structurilor participante, situația tactică ipotetică presupune și producerea unui accident rutier grav, cu victime multiple, fiind nevoie de intervenția echipajelor specializate pentru extragerea victimelor, acordarea primului ajutor calificat și transportarea la unitățile spitalicești. Pentru eficientizarea intervenției, preluarea presupuselor victime care au suferit leziuni grave se va efectua cu un elicopter SMURD din cadrul Inspectoratului General de Aviație al MAI.
  Acțiunea efectivă de gestionare a situațiilor de urgență cu forte și mijloace în teren va avea loc în data de 20 iunie 2024, începând cu ora 09:30 și se va desfășura exact ca într-o posibilă situație reală, convocându-se Comitetul Local pentru Situații de Urgență, constituit la nivelul unității administrativ-teritoriale Bumbești-Pițic, pentru evaluarea situațiilor de urgență și adoptarea măsurilor specifice pentru protecția populației. Totodată, sunt angrenate toate structurile care au atribuții pentru gestionarea unor astfel de situații: Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj, Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, UPU-SMURD Gorj, Crucea Roșie Română – Filiala Gorj, Serviciul de Telecomunicații Speciale Gorj, Direcția Județeană de Informații Gorj, Spitalul Județean Gorj, Inspectoratul General de Aviație al MAI, Colegiul Psihologilor din România – Filiala judeţului Gorj, Direcţia de Sănătate Publică Gorj, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor GORJ“, a transmis ISU Gorj.
  O situație de urgență majoră se poate produce oricând și este esențial ca cetățenii să beneficieze de ajutor în cel mai scurt timp și la un nivel cât mai înalt.
  „Exercițiile pe care instituția noastră le organizează periodic au rolul atât pentru antrenarea structurilor noastre de intervenție și verificarea modului de cooperare între instituțiile participante, cât și pentru conștientizarea populației cu privire la riscuri și necesitatea adoptării unui comportament corect în cazul producerii situațiilor de urgență“, au mai transmis reprezentanții ISU Gorj.
  Articolul precedent
  Articolul următor
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!