spot_img
10.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateAmbulanțele din Gorj, de multe ori fără medic

    Ambulanțele din Gorj, de multe ori fără medic

    Județul Gorj rămâne, de multe ori, fără medic pe ambulanțele care intervin la cazurile urgente. Acest lucru se întâmplă din cauza deficitului de personal medical și pentru că echipajele cu medic sunt solicitate să transfere bolnavi la alte spitale din țară.

    „Sunt locuri limitate față de ceea ce am avea nevoie. Este un deficit cronic și care cu greu se poate acoperi, față de numărul de solicitări în creștere. Este vorba de calificare, deoarece vorbim de oameni noi. Sunt foarte puțini medici și nu ne permitem să trimitem medici la cazuri chiar medii, așa cum mi-aș dori. Sunt situații în care nu mai există medic în stație, atunci când pleacă cu un pacient la Timișoara, sau la alt centru universitar. La început de tură, avem asigurat cu medic un echipaj tip C2, dar pot apărea aceste transferuri și sunt foarte puține pârghii, astfel încât să selectezi pacienții pe care spitalul solicită să-i transferi la distanță.

    Merge medicul la distanță și un județ întreg rămâne fără medic, doar cu asistenți medicali, care sunt foarte bine pregătiți“, a sus medicul Claudiu Constantinescu, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

    „Personalul nostru este la 75%“

    Personalul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj este la 75% din capacitatea care ar asigura desfășurarea activității normale.

    „Personalul nostru este la 75% din cât ar trebui să fie. Sunt în jur de 170 de persoane încadrate în operativ: ambulanțieri, asistenți, medici. În fiecare tură ar fi necesare încă cel puțin două echipaje“, a precizat Claudiu Constantinescu la o emisiune de la Radio Accent.

    Unii angajați de la Ambulanță abuzează de concedii medicale

    Unii salariați ai Serviciului Județean de Ambulanță Gorj abuzează de concediile medicale. „Sunt persoane care se îmbolnăvesc brusc și au nevoie de concediu medical, dar sunt și anumite persoane care abuzează și, în mod regulat, își iau concedii medicale, dar nu pot să intervin în aceste cazuri, deoarece este un act medical pe care nu pot să-l contest. Suntem lăsați descoperiți chiar atunci când avem nevoie“, a mai precizat medicul Constantinescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: