Un restaurant, un laborator de patiserie şi un magazin alimentar au fost amendate de către inspectorii sanitar-veterinari cu câte 10.000 de lei, „pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor şi echipamentelor (plafon cu exfolieri, pereți cu zone murdare, utilaje neigienizate; ambalaje goale depozitate în spațiul de producție; vitrina frigorifică nu asigura etanșeitate, avea porțiuni degradate, depuneri organice şi un strat gros de gheață; recipientele de precolectare a deșeurilor nu erau căptușite cu saci menajeri; nu toate chiuvetele erau dotate cu facilități igienice de spălare şi uscare a mâinilor)“, potrivit Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentară (DSVSA). Sancțiune suplimentară luată în cazul restaurantului se referă la emiterea unei ordonanțe de suspendare temporară pentru 30 zile a activității de alimentație publică.
De asemenea, un magazin de furaje a fost amendat cu 10.000 lei, pentru comercializarea de produse alimentare în incinta acestuia.
Cofetărie şi restaurant, amendate de DSVSA Gorj
În plus, inspectorii sanitar-veterinari au mai amendat un magazin alimentar şi un supermarket, pentru încălcarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare refrigerate sau congelate (produsele lactate, carnea de pasăre, legumele, fructele şi peștele erau depozitate nesectorizat, fără delimitare distinctă), potrivit reprezentanților instituției.
Totodată, un magazin alimentar, o cofetărie şi un restaurant, pentru etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare destinate comercializării: au fost identificate stocuri semnificative de produse vegetale proaspete (legume şi fructe) care nu prezentau elemente de identificare privind originea si calitatea; pește congelat şi mici cu etichete deteriorate, lipsind elementele de identificare care atestă lotul şi originea; produsele de cofetărie nu erau etichetate corespunzător.