spot_img
3.5 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăActualitateAmenzi record aplicate de Direcția Sanitar Veterinară

  Amenzi record aplicate de Direcția Sanitar Veterinară

  Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj a aplicat două amenzi record de câte 40.000 de lei.

  Una dintre sancțiuni a fost aplicată unui supermarket, pentru „întreruperea lanțului frigorific la depozitarea unor produse alimentare, prin neasigurarea temperaturii de depozitare recomandate de producători (temperatura măsurată de inspectori a fost de 11,5 ºC)“, au transmis reprezentanții DSVSA Gorj

  De asemenea, o altă amendă de 40.000 de lei a fost aplicată unui conducător autor al unei autoutilitare, pentru întreruperea lanțului frigorific la transportul unor produse alimentare refrigerate și congelate (temperatura asigurată în incintă era de +11,2ºC).

  Măcelărie amendată de inspectorii sanitar-veterinari

  Totodată, DSVSA Gorj a mai aplicat o amendă de 10.000 lei la un magazin alimentar, întrucât operatorul economic nu a informat consumatorul prin înscrierea pe etichetă a informațiilor privind specia de proveniență a laptelui, termenul de valabilitate, producătorul şi nr. de lot.

  Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat trei amenzi de câte 10.000 lei la o brutărie, o pizzerie şi un magazin alimentar, „pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor, suprafețelor, utilajelor şi ustensilelor de lucru folosite: pereți cu infiltrații şi exfolieri, gresie cu spărturi, paviment neigienizat, cabluri electrice izolate necorespunzător, cuptor electric cu acumulări de condens şi grăsime, depuneri de gheață în lada frigorifică)“, se arată într-un comunicat.

  O altă sancțiune de 10.000 lei a fost dată la o unitate de fabricare a produselor de morărit, „pentru nerespectarea normelor în vigoare privind etichetarea produselor alimentare (lipsa menționării acidului citric pe eticheta unui sortiment de făină); nu a fost pusă la dispoziție o listă a furnizorilor de materii prime, cu datele complete de identificare ale acestora“, au mai transmis reprezentanții DSVSA Gorj.

  O amendă de 12.000 lei a fost primită de o măcelărie, pentru încălcarea normelor în vigoare privind demonstrarea trasabilității produselor alimentare puse pe piață. Inspectorii au confiscat peste 25 kg. carne şi produse din carne.

  Un magazin și două depozite alimentare au fost amendate cu câte 10.000 de lei, întrucât la efectuarea recontrolului s-a constatat că nu au fost remediate deficiențele referitoare la întreținerea şi amenajarea spațiilor de depozitare şi nici cele privind depozitarea adecvată şi sectorizarea produselor alimentare în funcție de categorii şi compatibilități.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: