spot_img
25.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateAnalizele de laborator arată că aerul din Târgu Jiu nu este poluat

  Analizele de laborator arată că aerul din Târgu Jiu nu este poluat

  Cetățenii municipiului Târgu Jiu respiră un aer de o calitate foarte bună. Asta susține conducerea Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Gorj, după ce, săptămâna trecută, timp de două zile, indicatorul de pe site-ul calitateaer.ro, care aparține Ministerului Mediului, arăta că aerul din Târgu Jiu este cel mai poluat din țară.

  Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj, declară că indicatorii au fost dați de către o piesă defectă a stației de monitorizare a aerului. Măsurătorile de laborator au demonstrat că particule în suspensie, indicatorul unde existau depășiri mari ale valorilor normale, nu depășește limita admisă.

  „Agenția pentru Protecția Mediului Gorj informează locuitorii județului că valorile înregistrate la indicatorul PM10 ( pulberi în suspensie – fracțiunea PM10) în zilele de 11 și 12 noiembrie 2020, afișate pe site-ul www.calitateaer.ro, au fost cauzate de o defecțiune a analizorului automat de pulberi de la stația de monitorizare a calității aerului GJ – 1 Târgu Jiu.

  Măsurătorile realizate prin metoda de referință gravimetrică (de laborator), prezentate mai jos,  indică faptul că valorile determinate se situează sub valoarea limită zilnică pentru protecția sănătății umane de 50 µg/m3 . Rezultatele obținute prin metoda gravimetrică au infirmat datele brute transmise de analizorul de PM10 din stația de monitorizare a calității aerului GJ – 1, afișate pe site-ul www.calitateaer.ro, în perioada 11.11.2020 – 12.11.2020.

  Menționăm că metoda de referință gravimetrică implică analize de laborator ce necesită un timp de prelucrare de minim 48 de ore, în conformitate cu standardele în vigoare.

  Aceste valori demonstrează că populația orașului Târgu Jiu nu a fost expusă unei poluări cu particule în suspensie“, a transmis directorul APM Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: