spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăActualitateAnchetă în cazul copilului tratat superficial la UPU Târgu Jiu

  Anchetă în cazul copilului tratat superficial la UPU Târgu Jiu

  O comisie va verifica modul în care a fost tratat un copil de 13 ani, care a a ajuns cu o rană la mână la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Pentru că nu a fost tratat corespunzător, rana s-a infectat, iar copilul a ajuns la un spital din București.

  „Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a dispus, marți, 26 iulie, constituirea unei comisii de verificare a aspectelor sesizate în articolele din mass media «Experiența unui târgujian care a mers cu copilul de 13 ani la Urgențe: L-au cusut ca pe ciorap» și «Ce a pățit un copil care a ajuns la spital cu o rană la mână».
  Membrii comisiei au termen data de 20 august 2022, pentru a întocmi raportul pe care să îl prezinte managerului unității medicale, iar acesta va fi făcut public. Comisia de verificare va decide și ce măsuri se impun în acest caz.
  După ce va fi finalizat acest raport și, în funcție de concluziile membrilor comisiei, managerul va sesiza și Colegiul Medicilor și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – filiala Gorj“, a transmis Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  „L-au curățat și cusut ca pe un ciorap“

  Tatăl copilului, Ionuț Voinea, operator imagine la Digi 24, a povestit pe Facebook ce s-a întâmplat: „Copilul meu a căzut si s-a tăiat intr-o bordură așezată „bine” în ciment… (acum s-a pus pământ )
  Ajungem la spital, unde l-au curățat cum au știut.
  L-au bandajat, i-au pus mana agățată de gât, făcut radiografie și gata, totul bine.
  Asistentul și doamna asistentă, că doctorul sigur avea și el treabă…
  După 2 zile, administrându-i antibiotic, copilul face febră, mâna roșie!
  Sunăm un Don. Doctor si ne spune că-i normal să facă febră și după 7 zile și că arată bine rana!
  Noi l-am crezut pe Doctor, că doar el a învățat carte…și mâna se tot înroșea, copilul făcea febra și nu știam ce să facem!
  După 3 zile ne-am întors la urgență, primul doctor a fost depășit de situație, l-a chemat pe «șefu lui», spunându-mi că…«mda, nu arata prea bine, mâine îi facem totală și vedem ce e acii».
  Eu le-am spus ca «acii» este ce au lăsat asistenta și asistentul care l-au curățat și cusut ca pe un ciorap.
  Nu este normal să facă experimente pe un copil de 13 ani un asistent și o asistentă, «testandu-și abilitățile de croitor» și doctorul de gardă să fie indiferent!
  Dupa 10 zile de antibiotic și… recurațat, recusut si scos cheaguri de puroi de la cusătura de ciorap, copilul este bine!
  Pe scurt…n-au curatat bine zona si copilul a făcut o mare infecție!
  Mâna nu trebuia legată de gât, ci trebuia o atelă și ținută dreaptă!“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!