spot_img
13.3 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăActualitateAngajările de la CEO au lăsat fără specialiști sectorul public și privat

  Angajările de la CEO au lăsat fără specialiști sectorul public și privat

  Angajările făcute, la începutul verii, de către Complexul Energetic Oltenia au lăsat fără personal sectorul privat și chiar unele servicii aparținând sectorului public.

  Potrivit primarului din Motru, Cosmin Morega, au fost efectuate 600 de angajări la subunitățile miniere din Complexul Energetic Oltenia, însă printre cei încadrați se află și electricieni, sudori sau lăcătuși mecanici din sectorul public și privat. Conform edilului, între cei plecați sunt și electricienii de la Serviciul iluminat public din cadrul Direcției Publice din Primăria Motru. Din acest motiv, administrația locală pregătește externalizarea serviciului iluminat public. Se speră, chiar, să fie realizată o economie la bugetul local, prin această măsură.

  „S-a creat un dezechilibru pe piața forței de muncă. Nu au apărut locuri de muncă, ci probleme la agenții economici, în sectorul privat și chiar la servicii publice. Au plecat toți 4 de la noi. Nu știu cum au ajuns mai întâi șomeri și imediat au fost angajați. Nu mai avem cu cine să facem lucrările la rețeaua de iluminat public. Nu avem nici de unde să angajăm electricieni. Acum avem costuri cu iluminatul public între 35.000 și 50.000 de lei lunar. Sper să scădem sub 30.000 chiar 25.000 de lei lunar. Situația este complicată. Sper ca, de la 1 septembrie, sau cât mai repede, să putem să externalizăm iluminatul public, pentru că nu ne mai putem ocupa de el. Va fi un contract pe un an și vedem cum va funcționa”, a declarat Cosmin Morega.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: