spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateApă cu porția în unele sate din Gorj

  Apă cu porția în unele sate din Gorj

  Se raționalizează consumul de apă în mai multe sate din Gorj. Cum în perioada de vară consumul de apă este crescut, oficialii au transmis că apa furnizată de operator este de băut, nu de udat.

  Se fac controale de către societatea Aparegio pentru a-i depista pe cei care își udă grădinile. Debitele de apă sunt reduse și există riscul ca gospodăriile să rămână fără apă. „Băi fraților, nu mai consumați apa la irigație când sunt probleme! Apa distribuită de furnizor este potabilă, nu de udat! Când e o problemă legată de apă, fiecare trebuie să contribuie cu ceva. Au secat izvoarele de munte, e secetă globală! Trebuie să avem grijă de această resursă vitală.”, a declarat Ion Călinoiu, angajat în cadrul societății Aparegio.

  În ceea ce privește costurile, oficialii Aparegio susțin că prețul a fost impus în urma unor analize. „Apa trebuie administrată în condiții de potabilitate. Trebuie asigurată sursa curentului, a analizelor. Este un cost pe care nu îl dictează Aparegio.”, a mai transmis Călinoiu.

  Între timp, în unele sate din Gorj se iau măsuri categorice. „Primăria Comunei Văgiuleşti a făcut apel către toţi utilizatorii să folosească în mod rațional apa potabilă din rețeaua publică, astfel încât să nu folosească apa potabilă pentru irigații, în acest fel putându-se asigura furnizarea serviciului în condiții normale tuturor cetățenilor. Datorită faptului că nu toți beneficiarii de apă au înţeles să se rezume la un consum rațional pe perioada caniculară din ultima vreme, ne-au determinat să distribuim apa din rețeaua centralizată (Văgiuleşti, Ungureni şi Valea Motrului), începând cu data de 04.07.2022, la program, după cum urmează: zilnic începând cu ora 20:00 pâna la epuizarea stocului acumulat peste zi”, au transmis autoritățile.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: