spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateAPM monitorizează Cariera Roșia

  APM monitorizează Cariera Roșia

  Agenția pentru Protecția Mediului Gorj monitorizează Unitatea Minieră de Cariere Roșia – Rovinari, respectiv subunitatea de la Roșia. De altfel, Cariera Minieră Roșia a fost verificată recent de Agenția de Mediu Gorj, care a încheiat o serie de documente la fața locului și a trasat sarcini clare pentru respectarea deciziei Tribunalului București cu privire la suspendarea Acordului de Mediu.

  La solicitarea asociației de mediu Bankwatch, Tribunalul București a decis să suspende Acordul de Mediu pentru cea mai mare carieră minieră din Complexul Energetic Oltenia și din țară. Din păcate, această decizie a început să afecteze activitatea companiei în ceea ce privește asigurarea stocurilor de cărbune în depozitele de la unitatea minieră și de la depozitele termocentralelor.

  Potrivit conducerii Complexului Energetic Oltenia, Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a avertizat că este obligatoriu să fie respectată decizia instanței de judecată, până la o decizie contrară sau până la remedierea neconformităților.

  În cazul în care se constată abateri de la decizia Tribunalului București, inspectorii de mediu pot, inclusiv, să aplice sancțiuni.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!