spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăActualitateAproximativ 600 de incendii de vegetație uscată în județul Gorj

  Aproximativ 600 de incendii de vegetație uscată în județul Gorj

   

  De la începutul anului și până în prezent, la nivelul județului Gorj au fost înregistrate aproximativ 600 de intervenții ale pompierilor pentru stingerea incendiilor de vegetație. Numărul acestora incendii a crescut foarte mult față de anul trecut.

  „Sunt la aproape 600 de intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată, de la începutul anului și până în prezent. Ca să înțelegem amploarea situației, vă pot spune că anul trecut a fost anul cu cele mai multe incendii, fiind înregistrate 700 de evenimente de acest fel. (…) Cred că nu există vreo țară în Uniunea Europeană care să se confrunte cu acest fenomen la amploarea care există în România“, a spus Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

   

  Patrulări pentru a se preîntâmpina incendiile de amploare

   

  La nivelul localităților se efectuează patrulări pentru incendiile de amploare să fie preîntâmpinate.

  „Reprezentanții serviciilor voluntare pentru situații de urgență efectuează patrulări pentru a identifica la timp aceste arderi necontrolate. Adică văd undeva fum și merg să verifice, ca să ne anunțe și să intervenim la timp“, a menționat Florin Chisim la o emisiune de la postul 1 Plus Tv.

   

  Animale carbonizate

   

  Pompierii care intervin la incendiile de vegetație povestesc că găsesc multe animale carbonizate.

  „Colegii care intervin la aceste incendii mi-au transmis că găsesc multe animale carbonizate în urma acestor incendii, în special iepuri. Am avut câteva mii de hectare afectate de aceste incendii, iar în unele localități s-au extins la fondul forestier. Din fericire, nu am avut victime în acest an“, a relatat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

   

  Campanie de informare

   

  ISU Gorj a demarat o campanie de informare cu privire la riscurile incendiilor de vegetație și sancțiunile care se aplică. „A demarat o campanie de informare și conștientizare a populației, care va fi mult mai amplă. O să implicăm și alte instituții: Garda de Mediu, APIA, precum și serviciilor voluntare pentru situații de urgență de la nivelul primăriilor. Am încercat să interacționăm cu cetățenii, să mergem din poartă în poartă și să le explicăm oamenilor riscurile care implică aceste arderi, sancțiunile pe care le pot primi“, a precizat Florin Chisim.

  Arderea resturilor vegetale și a miriștilor se poate face doar cu aprobare.

  „Pentru arderea miriștilor și a resturilor vegetale este nevoie de o aprobate de la primărie, care emis un permis de lucru cu focul, care se eliberează de serviciul voluntar pentru situații de urgență“, a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

   

   

   

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!