spot_img
11 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateArtiști gorjeni, la o manifestare organizată în Spania

  Artiști gorjeni, la o manifestare organizată în Spania

  Artistul ceramist Daciana Ungureanu va participa la o manifestare care va avea loc în orașul Coslada, din Spania, unde 20% din populație este de naționalitate română.

  „Sunt onorată să particip cu un atelier de pictură pe ceramică, dar și cu o parte din cămășile tradiționale pe care le dețin, la un eveniment foarte important pentru mine.
  Mulțumesc frumos tuturor celor care au făcut posibil acest lucru!“, a transmis Daciana Ungureanu.
  La manifestarea organizată de Ambasada României din Spania și Institutul Cultural Român vor participa artiști de la Ansamblul artistic „Doina Gorjului“ și Școala Populară de Artă Târgu Jiu.

  „Inspiraţia trebuie să vină din trecut“


  Daciana Ungureanu este meşter popular de artă decorativă şi îi învaţă pe elevii din comunitatea sa acest meşteşug. Farfuriile şi vasele pictate de ea sunt speciale, fiind îmbogăţite cu o multitudine de simboluri şi forme ancestrale. Lucrările sunt realizate deosebit de minuţios.
  Aceasta și-a transformat casa într-un muzeu. Are sute de obiecte de ceramică, pe care le-a pictat cu migală şi mare talent. În plus, deţine o colecţie impresionantă de costume populare şi covoare, cele mai multe reprezentând o moştenire de familie. „Eu nu cumpăr obiecte de pe Internet, ci le păstrez pe ale mele şi mă inspir din ele. Deţin o colecţie de farfurii şi vase pe care le-am decorat, inspirându-mă din iile pe care le am. Inspiraţia trebuie să vină din trecut şi trebuie să fie legată de suflet“, a relatat meşterul popular.
  Daciana Ungureanu deţine numeroase costume populare, care sunt o moştenire de familie, unele fiind vechi şi de 100 de ani.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: