spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateAu început verificările la depozitul de deșeuri din Târgu Jiu

  Au început verificările la depozitul de deșeuri din Târgu Jiu

  Comisia mixtă stabilită la nivelul Prefecturii Gorj a început verificările stabilite la depozitul de deșeuri din Târgu Jiu, pentru constatarea gradului de realizare a investiției pentru diminuarea poluării prin mirosul greu de suportat care se resimte în zonele din apropiere.

  Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan, a transmis că s-a întocmit proiectul tehnic și au fost lansate comenzile pentru achiziționarea echipamentelor necesare: „A avut loc prima vizită a Comisiei la depozitul de gunoi, pentru verificarea stadiului implementării proiectului de reducere a poluării care afectează un număr mare de locuitori. S-au făcut pași importanți în vederea realizării instalației de ardere a gazelor: s-a întocmit proiectul tehnic și au fost trimise comenzi către diverși furnizori pentru livrarea echipamentelor necesare. Am primit asigurări că termenul asumat, de 11 săptămâni, de la data emiterii autorizației de construcție de către Primăria Târgu Jiu, va fi respectat.

  Din comisia care s-a deplasat la fața locului au făcut parte reprezentanți de la următoarele instituții: Prefectura Gorj, Garda de Mediu, Sistemul de Gospodărire al Apelor și Direcția de Sănătate Publică Gorj“, a transmis prefectul de Gorj pe pagina sa Facebook.

  Comisia mixtă va efectua verificări în fiecare zi de vineri, pe parcursul celor 11 săptămâni în care cei de la firma Polaris Mediu, care administrează groapa de gunoi, s-au angajat să realizeze investiția.

  Procesul prin care se contestă măsura luată de APM va avea loc pe 2 aprilie

  Depozitul de deșeuri a fost închis de către Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj, care a constat că nu respectă măsurile impuse pentru reducerea poluării. Activitatea gropii a fost suspendată pe o perioadă de șase luni de zile, timp în care trebuie să realizeze investițiile pentru reducerea poluării.

  Societatea Polaris Mediu a contestat în instanța de judecată decizia care a fost luată de către APM și solicită suspendarea hotărârii. procesul va avea loc pe data de 2 aprilie la Tribunalul Gorj.

  Deșeurile generate de localitățile din Gorj sunt duse, până la remedierea situației, la depozitul de la Drobeta Turnu Severin, unde tariful perceput pe tonă este mai mare, iar costurile legate de transport sunt mult mai mari.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: