spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateAutoritățile din Târgu Jiu, pe urmele celor care aruncă deșeuri în locuri...

  Autoritățile din Târgu Jiu, pe urmele celor care aruncă deșeuri în locuri neamenajate

  Autoritățile locale din Târgu Jiu sunt pe urmele celor care aruncă deșeuri în locuri neamenajate. Acțiunile comune desfășurate împreună cu alte instituții vor continua și în perioada următoare.

  „Sunt probleme deosebite cu deșeurile care sunt aruncate necontrolat în anumite zone din oraș, situație care implică cheltuieli destul de mari pentru municipalitate. Conform legii, avem obligația să îndepărtăm deșeurile necontrolate. Avem un parteneriat cu voluntarii «Let’s Do It»care imediat ce au identificat o zonă ne trimit imediat coordonatele.

  Avem acțiuni desfășurare cu Garda de Mediu și s-a ajuns până la confiscarea mașinilor care au fost folosite în aceste acțiuni. Vom continua aceste activități și o să vedeți foarte multe amenzi aplicate și mijloace de transport confiscate.

  Oamenii trebuie să știe la ce se pot aștepta. Amenzile depășesc 15.000 de lei, la care se adaugă confiscarea mijlocului de transport. Paguba pe care o aduce este destul de mare“, a spus Ionuț Jilăveanu, șeful Serviciului de Gospodărie Comunitară din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

  Unde pot fi aruncate deșeurile din construcții

  Locuitorii din Târgu Jiu pot depozita deșeurile rezultate în urma unor lucrări de construcție în zona Termocentralei, în apropiere de fostul CET: „Prin hotărâre de Consiliu Local, este stabilită o zonă pentru materialele de construcții în zona Termocentralei, dinspre digul Jiului, unde, în ultimii ani am umplut foarte multe din gropile existente în zona respectivă. Erau gropi de împrumut pentru lucrările care s-au efectuat în incinta CET la vremea respectivă, care au rămas așa și terenurile au trebuit aduse la un nivel.

  Vom avea în acest an acțiune de îndepărtare a betoanelor existente în acea zonă, iar materialele sunt considerate materiale reciclabile și pot fi folosite la alte lucrări de construcție“, a mai precizat Ionuț Jilăveanu.

  Înainte de depozitarea deșeurile rezultate din lucrările de construcție este nevoie de depunerea unei solicitări la Primăria Târgu Jiu: „Este nevoie de un acord anterior. Este vorba de o simplă solicitare depusă la Primăria Târgu Jiu. Nu se percepe vreo taxă. Depunerea este gratuită. În zonă se mai poate depozita cel puțin trei ani“, a mai adăugat Ionuț Jilăveanu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: