spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesModul dezolant în care arată un monument ridicat în memoria unui erou...

  Modul dezolant în care arată un monument ridicat în memoria unui erou martir

  Un monument aflat în zona centrală a municipiului Târgu Jiu, care a fost ridicat în memoria eroului martir locotenent-colonel post-mortem Dumitru Petrescu, arată într-un mod dezolant. Istoricul Andrei Popete Pătrașcu, care reprezintă Grupul Civic Național pentru Cinstirea Eroilor, ne-a pus la dispoziție mai multe fotografii cu monumentul care a fost lăsat de izbeliște, cu toate că numele eroului martir este purtat de o instituție importantă: „Așa arată la Târgu Jiu, recunoștința pentru jertfa eroilor căzuți la datorie în decembrie 1989!

  Cine trebuie să răspundă pentru batjocura adusă memoriei acestor fii ai Gorjului, în acest oraș care se vrea unul al eroilor?

  Să nu uităm că în cazul eroului locotenent-colonel post-mortem Dumitru Petrescu, o instituție importantă îi poartă numele!!!

  În Legea nr. 286 din 19 noiembrie 2015, privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, art. 4 precizează că: „Autorităţile administraţiei publice au obligaţia să asigure protejarea şi punerea în valoare a mormintelor şi operelor comemorative de război aflate în administrarea lor.”

  Se cunosc prevederile acestei legi la Târgu Jiu!?

  ONCE și ANCE „veghează” și ele la respectarea Legii nr. 286, dar niciodată nu au subiect și predicat atunci când memoria eroilor este batjocorită prin nepăsare și rea-voința!

  Solicităm ca semnalul nostru de alarmă să ajungă la autorități! Pandemia nu este o scuză pentru uitare și nerespectarea memoriei celor jertfiți pentru generațiile viitoare“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: