spot_img
14.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 10, 2023
Altele
  AcasăActualitateAvertismente pentru șoferii gorjeni

  Avertismente pentru șoferii gorjeni

  Șoferii gorjeni trebuie să circule cu atenție sporită în această perioadă, deoarece meteorologii au emis avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu pe teritorul României. Codul galben va cuprinde întrega suprafață a județului Gorj.

  „Atenție șoferi! ANM a emis două avertizări de Cod Galben și Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică cu precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului!
  Codul galben este valabil în intervalul 10 ianuarie, ora 16:00 – 11 ianuarie, ora 22:00 și afectează nordul Olteniei, local Muntenia și sud-vestul Moldovei. În zonele montane va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. De asemenea, vântul va avea intensificări în zona înaltă, cu precădere în noaptea de marți spre miercuri, cu rafale de peste 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.
  În cazul în care constatați că vizibilitatea nu vă mai permite deplasarea în siguranță, vă recomandăm să opriți în primul spațiu de servicii sau benzinărie de pe traseu și să așteptați încetarea averselor.“, este recomandarea făcută de către reprezentanții Drumurilor Naționale.

  Utilaje de deszăpezire pe drumurile din zone montane

  În noaptea de luni spre marți, lucrătorii de la Drumurile Naționale au acționat pe Transalpina și pe DN 67 D, în zona Godeanu, cu utilaje de deszăpezire.
  „Pe DN 67C, între Novaci și Rânca, se acționează permanent cu utilaje cu lamă și material antiderapant. Prognozele meteo anunță pentru următoarele zile ninsori însemnate cantitativ în zonele montane. Nu vă deplasați în zonele montane cu autovehiculele neechipate corespunzător pentru iarnă!“, a informat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!