spot_img
6.6 C
Târgu Jiu
vineri, februarie 23, 2024
Altele
  AcasăActualitateBâlbâiala prefectului de Gorj, pe tema separatoarelor de trafic de la Piștești

  Bâlbâiala prefectului de Gorj, pe tema separatoarelor de trafic de la Piștești

  După ce și-a făcut poze la fața locului cu cetățenii din Scoarța, sat Pișteștii din Deal (cei care au cerut ca separatoarele de sens de pe DN 67 să fie înlăturate) și a luat decizii de capul lui și după ce a spus că-l cheamă pe primar la sediu să-l pună să facă trotuare, deși nu e loc, prefectul de Gorj, Iulian Popescu, revine cu un anunț cel puțin evaziv, dacă nu chiar controversat pe aceeași temă.

  Prefectul scrie că „Așa cum am anunțat încă de săptămâna trecută, SDN Târgu Jiu ridică în această perioadă separatoarele de trafic care puneau în pericol locuitorii din Pișteștii din Deal, comuna Scoarța. E o decizie temporară, susținută de specialiștii de la secția Târgu Jiu a Drumurilor Naționale și de reprezentanții Poliției Rutiere Gorj, urmând ca în perioada imediat următoare, împreună cu autoritățile locale ale comunei Scoarța, să fie identificată soluția tehnică care să rezolve problema care trenează la Pișteștii din Deal de foarte mult timp.

  Ignorând cacofonia din mesajul postat de prefect pe pagina oficială de politician de pe Facebook, postare la care folosește #InstitutiaPrefectuluiGorj, amestecând încă o dată politica cu administrație, e de văzut că, nu pentru prima dată, autoritățile își dau cu stângu-n dreptul. Deci, deși prefectul i-a chemat la fața locului pe cei de la drumuri, să constate în teren situația de fapt și spune acum că măsura îndepărtării separatoarelor de sens e susținută de „ specialiștii de la secția Târgu Jiu a Drumurilor Naționale și de reprezentanții Poliției Rutiere Gorj”, singur recunoaște, de la începutul postării, că el a promis asta de când a fost la fața locului. Deci, cum e, au stabilit specialiștii, după constatarea din teren, sau a dat ordin prefectul, ca să facă pe plac cetățenilor? Pe de altă parte, se mai ridică un semn de întrebare. Poliția și cei de la Drumuri se contrazic singuri? Adică, prima dată au decis că e nevoie de separatoare, după care, tot ei au decis că nu e nevoie? Interesant de văzut ce argumentări oficiale s-au scris la decizia luată.

  Întrebat despre trotoarele invocate de prefect, primarul Ion Stamatoiu a spus clar că nu este loc pentru acestea și nici pentru lărgirea drumului, iar oamenii vor înlăturarea separatoarelor, de fapt, ca să nu mai meargă până la trecerile de pietoni, unde separatoarele erau întrerupte, ci să treacă strada pe unde vor: „Nici când au montat separatoarele nu ne-au întrebat, nici acum. Accidentele se produc într-o zonă unde este o singură bandă pe sens, iar separatoarele au mai ocupat și ele din spațiu. Nu este loc de lărgit drumul, de refugiu, iar de trotuar nici atât. Prefectul s-a spălat pe mâini, spunând că pune primăria să facă trotoare. Noi avem de făcut canalizarea de-a lungul drumului, după care vom face și alei pietonale, dar nu în acea zonă unde se produc cele mai multe accidente, pentru că, am spus, nu este loc. Cât despre scoaterea unora dintre separatoare, oamenii au cerut asta ca să nu mai trebuiască să meargă de-a lungul drumului până la trecerea de pietoni, ca să treacă strada, dar riscul de accidente poate fi mai mare, la viteza cu care se circulă.” a declarat primarul Ion Stamatoiu de la Scoarța pentru Impact în Gorj. Văzând declarația primarului, prefectul s-a răzgândit și nu-l mai cheamă să facă trotoare, ci să caute împreună soluții.

  Ce este cert, e faptul că în zonă se circulă cu viteză, că separatoarele au fost montate fără ca drumul să fie lărgit, acestea, îngustându-l, astfel, accidente continuă să de producă în zonă, iar autoritățile iau măsuri temporare, la cererea cetățenilor, care vor să trecă drumul prin locuri nepermise de lege, motivând că separatoarele pun în pericol cetățenii. Trebuie spus că, de la montarea acestora, au avul loc caramboluri, răniri și chiar accidente mortale, iar dacă separatoarele sunt de vină, nu cumva, cine a luat decizia să fie montate trebuie să plătească? Pentru decizii înțelepte, trebuie făcute, însă, analize de specialitate, o statistică ce ar trebui să releve care a fost numărul accidentelor, al victimelor și al pagubelor produse după instalarea separatoarelor, comparatriv cu perioade similare dinainte de montarea lor și să se tragă concluzia dacă sunt benefice sau nu în această zonă.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Tzaranism si tampenie cat cuprinde, si la prefect si la localnici. Ar trebui sa planteze miltia rutiera o cascarabeta in zona, sa i amendeze pe tzarani de 10 ori/zi, sa se sature sa traverseze alandala. Ma rog, chestii rurale, ca tot ce tine de gorjeni.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: