spot_img
17.3 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateBerca: Primăria promovează restaurantul de pe Insuliţă în loc să amenajeze o...

  Berca: Primăria promovează restaurantul de pe Insuliţă în loc să amenajeze o sală de festivităţi

  Liberalii gorjeni acuză autoritățile din Târgu-Jiu de dezinteres în identificarea unui spațiu în care să se desfășoare evenimentele din municipiu. Consilierul local Eduard Berca susține că în acest moment în Târgu-Jiu nu există nicio sală de evenimente, liberalul afirmând că autoritățile urmăresc să promoveze intens spațiul pe care îl deține un cunoscut om de afaceri pe Insulița de pe Jiu.

  berca-pnl

  Liberalii gorjeni acuză autoritățile locale din Târgu-Jiu că nu s-au preocupat să identifice o locație în care să se desfășoare principalele evenimente care au loc în municipiu. Consilierul local Eduard Berca susține că, în acest moment, în Târgu-Jiu, nu există nicio sală de evenimente, liberalul afirmând că autoritățile urmăresc să promoveze intens spațiul pe care îl deține un cunoscut om de afaceri pe Insulița de pe Jiu. Acesta este de altfel și singurul loc unde autoritățile îi îndrumă pe organizatorii pe evenimente să își desfășoare activitățile. În acest moment, Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu, singurul loc în care se mai organizau acțiuni sociale sau spectacole, este închisă din motive de siguranță. Locația respectivă nu a reușit să obțină aviz de funcționare de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj, iar după scandalul creat de tragedia din clubul Colectiv din Capitală, autoritățile au decis să pună lacăt pe ușa acesteia. De asemenea, liberalul Eduard Berca susține că dezinteresul autorităților locale a făcut ca în acest moment la Târgu-Jiu să nu existe în acest moment nicio sală unde să fie organizate evenimente culturale sau de altă natură. „Dezinteresul autorităţilor locale şi judeţene pentru astfel de manifestări este foarte clar. Suntem după 26 de ani de la Revoluţie şi uite că nu avem niciun local pentru desfăşurarea unor evenimente mari. Nu aş vrea să cred că există un alt interes de promovare a altor spaţii, altor entităţi ce aparţin unor persoane apropiate autorităţilor locale. Aici este vina exclusiv a autorităţilor. De atâţia ani nu au fost în stare să renoveze sau să construiască o sală de eveniment de mari dimensiuni şi totul se desfăşoară la cortul de pe Insuliţă”, a mai spus Eduard Berca, ales local al PNL Târgu-Jiu.

  Proiect de viitor

  Consilierul municipal Eduard Berca susține că, în lipsa identificării unui spațiu în care să se desfășoare acest gen de evenimente, autoritățile ar trebui să facă noi demersuri pentru preluarea Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu. Viceprimarul Adrian Tudor afirmă, însă, că Primăria Târgu-Jiu încearcă de ceva timp să realizeze un centru cultural multifuncțional pe amplasamentul în care a funcționat în trecut Liceul Auto. În spațiul respectiv, târgujienii ar putea să-și petreacă timpul liber sau să ia parte la diverse evenimente socio-culturale. Până la materializarea acestui proiect, Adrian Tudor susține că autoritățile locale se văd nevoite să organizeze evenimente în locația privată de pe Insulița de pe Jiu. Acesta afirmă, însă, că nu este vorba despre promovarea restaurantului din zona respectivă, aşa cum acuză liberalii. Tudor spune că important este faptul că, în lipsa unui alt spațiu, acolo pot fi organizate spectacole și evenimente de mare amploare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: