spot_img
13.4 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăEconomicAcuză conducerea CEO de lipsă de transparenţă şi cere demisii

  Acuză conducerea CEO de lipsă de transparenţă şi cere demisii

  Sindicatele din FNME s-au întâlnit ieri la Rovinari pentru a stabili un program de acţiuni sindicale comune. Liderii FNME critică lipsa de transparenţă a deciziilor directorului CEO precum şi a Consiliului de Supraveghere şi susţin că acestea pun în pericol funcţionarea în siguranţă a instalaţiilor din temocentrale şi a utilajelor din cariere.

  ce-oltenia-sediu

  Sindicatele afiliate Federaţiei Naţionale Mine Energie acuză conducerea CEO de lipsă de transparenţă şi pregătesc un program de acţiuni comune împotriva deciziilor luate de directoratul CEO şi de Consiliul de Supraveghere. „În data de 13.03.2016, la Casa de Cultură din Rovinari, a avut loc întâlnirea consiliilor de conducere a sindicatelor afiliate la Federaţia Naţională Mine Energie şi Sindicatul Naţional Petrom Energie, federaţii sindicale reprezentative la nivelul sectorului de activitate „Energie electrică, petrol şi gaze şi minerit energetic”, având membrii salariaţi ai Societăţii Complexul Energetic Oltenia S.A., pentru stabilirea unui program de acţiuni sindicale comune determinate de incoerenţa actului managerial al societăţii, a lipsei de transparenţă a deciziilor Directoratului şi Consiliului de Supraveghere, care pun în pericol funcţionarea în siguranţă a instalaţiilor din termocentrale şi a utilajelor din carierele miniere”, se arată în comunicatul FNME.

  Solicită demiterea directorului de la resurse umane

  Totodată, aceştia solicită demiterea directorului de la resurse umane din cadrul CEO, Petra Patricia Pătrașcu. „Solicităm în regim de urgenţă demiterea directorului de resurse umane pentru întârzierea nejustificată a corectării inechităţilor salariale făcute de fosta conducere prin nerespectarea criteriilor stabilite şi nerespectarea hotărârii Comisiei Mixte din data de 18.02.2013 privind modalitatea de calcul a sporului de noapte şi acordarea în regim de urgenţă a diferenţelor cuvenite salariaţilor”, susţin liderii FNME.

  Resping programul de concedieri colective

  De asemenea, sindicaliştii ce fac parte din FNME susţin că nu vor accepta programul de concedieri colective anunţat până când nu vor fi daţi afară cei care au fost angajaţi pe alte criterii decât cele de competenţă. „Organizaţiile noastre nu vor accepta aplicarea unui program de concedieri colective până nu va fi retras din companie personalul de conducere adus din afară şi cer plafonarea salariilor conducătorilor la o valoare care să fie în concordanţă cu situaţia economico-financiară a societăţii”, se mai arată în comunicatul FNME. Liderii FNME invită şi celelalte federaţii semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă la nivelul CE Oltenia să participe la acţiuni comune în vederea salvării acestei societăţi a cărei funcţionare este pusă în pericol de lipsa profesionalismului precum şi de legislaţia potrivnică funcţionării producătorilor clasici de energie electrică.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: