spot_img
17.7 C
Târgu Jiu
luni, iunie 17, 2024
Altele
  AcasăActualitate„Bicicleta la Târgu-Jiu”, cel mai votat proiect. Orașul nostru primește 15.000 de...

  „Bicicleta la Târgu-Jiu”, cel mai votat proiect. Orașul nostru primește 15.000 de euro pentru amenajarea unor stații de biciclete!

  „Bicicleta la Târgu-Jiu”, cel mai votat proiect. Orașul nostru primește 15.000 de euro pentru amenajarea unor stații de biciclete!Orașul nostru va avea stații de închiriere biciclete datorită proiectului „Bicicleta la Târgu-Jiu”, înscris în competiția „Idei din Țara lui Andrei” de Asociația „Pro Consulting 12”. Această idee a primit peste 1.100 de voturi, fiind cea mai susținută dintre toate proiectele din țară. Asociația va beneficia de o sumă de până la 15.000 de euro pentru realizarea stațiilor de închiriere biciclete, însă este nevoie de sprijinul autorităților pentru realizarea unor piste pe care să circule gorjenii care închiriază vehiculele pe două roți.

  Prin acest proiect se dorește încurajarea deplasării cetăţenilor pe bicicletă; închirierea bicicletelor de către diferite organizaţii care derulează proiecte de mediu, de ecologizare a unor zone; organizarea de competiţii cu teme de mediu, de artă fotografică, training cu elevi; facilitarea vizitării pe bicicletă a operelor lui Brâncuşi, neexistând parcări pentru autovehicule în locaţiile în care sunt amplasate operele; organizarea de excursii pe diferite trasee din împrejurimile municipiului Târgu- Jiu; dar și folosirea unui brand naţional de biciclete – Pegas.

  „Bicicleta la Târgu-Jiu”, cel mai votat proiect. Orașul nostru primește 15.000 de euro pentru amenajarea unor stații de biciclete!La capitolul sustenabilitate, proiectul ar urma să reziste prin banii obținuți din închirierea bicicletelor, urmând a fi stabilită o taxă. De asemenea, se dorește atragerea unor agenți economici care vor dori să își facă reclamă pe suportul de la bicicletă, dar și pe vestele care vor fi oferite celor care închiriază bicicletele. „Cu o parte din banii obţinuţi pe taxa de închiriere a bicicletelor şi din contractele de reclamă se va asigura mentenanţa bicicletelor, iar restul vor fi investiţi în: promovarea proiectului; acțiuni de ecologizare, împăduriri etc; dezvoltarea proiectului prin creşterea numărului de biciclete şi înfiinţarea de noi staţii. De asemenea se va urmări organizarea de campanii şi acţiuni pe teme educative, ecologice, culturale, sportive, de sănătate, voluntariat, de către diverse instituţii şi organizaţii din cadrul comunităţii locale şi nu numai. Iniţiatorul acestui proiect – Ionel GÎRDU – cu echipa de voluntari „Voluntar în oraşul meu” şi împreună cu membrii organizaţiei gazdă – Asociaţia PRO CONSULTING 12 – vor desfăşura activităţi şi acţiuni în judeţul Gorj, deplasarea făcându-se cu ajutorul bicicletelor. Nu în ultimul rând, organizaţia gazdă va încheia de parteneriate cu autorităţi publice locale, în special cu cele cu atribuţii de protecţia mediului (anual am participat la Ziua Mobilității organizată împreună cu Agenția de Protecția Mediului Gorj) şi cu instituţii de învăţământ, pentru organizarea unor evenimente publice, deplasarea făcându-se cu bicicletele. Considerăm că sunt întrunite premisele pentru dezvoltarea proiectului prin creşterea numărului de biciclete şi a staţiilor pentru închirierea lor, în acest fel fiind asigurată sustenabilitatea proiectului pe o perioadă lungă de timp, producând schimbări în bine pentru din ce în ce mai mulţi cetăţeni ai comunităţii locale”, au precizat inițiatorii.

  Conform proiectului care a fost desemnat câștigător, staţiile pentru închirierea bicicletelor se vor dota cu biciclete marca Pegas. Două staţii se vor monta în benzinăriile PETROM (Staţia nr. 5 situată în imediata apropierea a Centrului comercial Shopping City Mall, Staţia nr. 6 „Coloana Infinitului”, aflată în imediata apropiere a Parcului Coloanei fără Sfârşit).

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!