spot_img
11.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, februarie 24, 2024
Altele
  AcasăActualitateBlocurile din cartierele mărginașe din Târgu Jiu, înfrumusețate cu desene

  Blocurile din cartierele mărginașe din Târgu Jiu, înfrumusețate cu desene

  Blocurile din cartierele mărginașe din municipiul Târgu Jiu vor deveni de nerecunoscut. Artiștii de artă stradală care participă la primul festival de acest gen organizat în orașul lui Brâncuși își vor îndrepta atenția către zonele care au fost uitate de autorități. „Consider că arta stradală în epoca în care trăim este imperios necesară pentru fiecare oraș ca urmare a efectului pe care îl are asupra societății, mai mult decât regenerarea urbană, așa cum este amfiteatrul din parc. Scopul acestui festival este unul și de îmbunătățirea esteticii a oricărui oraș, cel puțin de provincie, care în afară de clădirile din zonele centrale sau cele care sunt monumente istorice, sunt zonele industriale care nu sunt însuflețite deloc. Intenția noastră a fost să începem cu zonele mai mărginașe“, a declarat Adrian Oniga, curatorul festivalului de artă stradal din Târgu-Jiu.

  ”A început festivalul Strad’Art, un eveniment la care participă artiști foarte talentați, ce vor da viața zidurilor din Târgu Jiu. Pentru prima ediție am ales 8 construcții din oraș:
  1. Amfiteatrul din Parcul municipal
  2. Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși”
  3. Colegiul Național „Spiru Haret” (sala de sport)
  4. Liceul cu Program Sportiv
  5. Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu”
  6. Sediul Central Salvamont Gorj
  7. Colegiul Tehnic „Ion Mincu”
  8. Liceul de Arte Plastice „Constantin Brăiloiu”
  În acest moment puteți admira opera din parc și în curând va fi gata și cea de pe clădirea ce adăpostește sediul Salvamont Gorj. Operele sunt spectaculoase și schimbă aspectul zonelor ce le adăpostesc” a transmis primarul Marcel Romanescu.

  Un cunoscut artist mexican, la Târgu Jiu

  La festivalul de artă stradală de la Târgu Jiu va fi prezent un cunoscut artist mexican. Farid Rueda, un muralist de excepție, care atrage atenția asupra animalelor pe cale de dispariție: „Starul evenimentului, fără a știrbi cu ceva din valoarea celorlalți care sunt de mare calitate, este Farid Rueda, care are lucrări în New York, Moscova, Bogota, Paris, Copenhaga, Stockholm, Lima. Trebuie să fim mândri că municipiul Târgu Jiu va fi inclus pe această listă“, a mai precizat Adrian Oniga.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: