spot_img
12.8 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateBrutăria care a luat foc în Alimpești aparține fratelui fostului primar! Dilema mașinii...

  Brutăria care a luat foc în Alimpești aparține fratelui fostului primar! Dilema mașinii de pompieri

  Incendiul care a avut loc joi după amiază, pe raza satului Sârbești, comuna Alimpești, s-a manifestat la brutăria fratelui fostului primar al comunei, Dan Floarea. Culmea ironiei este că tocmai fratele păgubitului ar fi ignorat în totalitate mașina de pompieri a localității, care zace în spatele primăriei din timpul mandatului respectivului.

  Cetățenii au reclamat că pompierii ar fi ajuns cu  întârziere la acest incendiu, iar dacă această mașină ar fi funcționat paguba era mai mică. Sunt localnici care spun că primăria ar avea două mașini de pompieri, una în garaj veche și una ,,în buruieni” care ar fi nouă. Brutăria care a ars aproape în totalitate îi aparține lui Gabriel Floarea, fratele fostului primar, acum consilier local în Alimpești. Localnicii spun că hidrantul aflat lângă brutărie nu ar fi funcționat, fapt care a făcut imposibilă lupta cu flăcările.

  Primarul: nu avem mașină nouă de pompieri

  Victor Drăgulescu, actualul primar al comunei Alimpești, spune că hidrantul nu e recepționat și contestă vorbele localnicilor care afirmă că primăria ar avea o mașină de intervenție nouă, disponibilă pentru incendii. „Hidrantul nou nu a fost recepționat de primărie, este coloana nerecepționată, vorbim de o investiție nouă. Erau, în schimb, la 200 de metri și în amonte și în aval hidrați care funcționau, dar oamenii au uitai de ei. Legat de mașina veche de pompieri, aceasta este avariată, are 45 de ani vechime și nu avem piese pentru ea. Nu avem o altă mașină de pompieri nouă, dar am făcut o solicitare și ne dorim o astfel de mașină. Vă spun clar că noi nu puteam interveni, mașina de pompieri a primăriei nu poate fi pornită de pe loc, fiind foarte veche. Ne pare rău de situație. Nu ne explicăm cum a izbucnit incendiul și cum s-a propagat așa rapid”, a declarat primarul Drăgulescu. Trebuie spus că distanța de la Târgu Jiu (unde au sediul Pompierii) până la Alimpești este de peste 50 de km, deci o mașină de pompieri a localității ar contribui la salvarea de bunuri și chiar vieți omenești. Cu toate acestea, puține sunt localitățile rurale dotate cu așa ceva.

  Au intervenit pompierii

  ISU Gorj a anunțat că pompierii au intervenit să stingă focul de la brutăria din Alimpești cu cinci autospeciale de lucru cu apă și spumă, din cadrul instituției. Echipajele de intervenție au constatat că incendiul se manifestă generalizat la acoperișul construcției și la o parte din clădire, cu posibilitate de propagare. S-a reușit localizarea incendiului și s-a intervenit pentru lichidarea acestuia. O persoană de sex masculin, încercând să intervină, s-a rănit cu o bucată de tablă și a fost asistat medical de către un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: