spot_img
12 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateBuluc la Taxe și Impozite pentru un loc de parcare

  Buluc la Taxe și Impozite pentru un loc de parcare

  Este agitație mare, zilele acestea, la Direcția de Taxe și Impozite și Direcția de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu, unde de depun cererile pentru reînnoirea contractelor pentru parcările de reședință. De teamă să nu rămână fără un loc de parcare, cetățenii au venit în primele zile ale noului an să-și achite datoriile la stat. Ca să intre în posesia locurilor trebuie achitat impozitul integral, pentru anul în curs.

  „A venit un număr foarte mare de contribuabili să plătească, având în vedere faptul că am procedat la reînnoirea contractelor pentru parcările de reședință. În cele două zile, 3 și 4 ianuarie, am încasat 665 de mii lei din care peste 40% au fost doar taxe pe parcări de reședință. 1163 de plăți au fost făcute. Cei mai mulți solicită tarif de 120 de lei, parcare pentru timp parțial, dar am avut și 506 persoane care au solicitat tariful de 360 de lei, pentru menținerea autoturismului în permanență la locul de parcare”, a transmis Mariana Budulan, directorul Direcției de Taxe și Impozite Locale Târgu Jiu.

  Cetățenii susțin că strategia autorităților este gândită în defavoarea lor. Suma de 360 de lei li se pare cam mare în condițiile în care oferă doar un spațiu delimitat de două linii trasate cu vopsea.  „Este cam scump. În plus, eu mi-am vopsit mașina pe banii mei după ce am avut probleme cu un pom. Am tot făcut adrese la primărie, să vină să toaleteze copacul, însă, până la urmă s-a întâmplat nenorocirea. Cheltuială pe banii mei”, a transmis un localnic.

  „Pentru ce plătim banii aceștia?! În alte orașe, chiar aici, în Gorj, sunt parcările acoperite. La noi, doar trasate, și liniile trase strâmb, nu avem loc să ieșim din mașină. Ne-au înghesuit unii în alții, să facă ei încasări mai mari. Dar nu avem ce face, plătim și gata!”, a transmis un alt târgujian.

  “Am venit să reînnoiesc locul de parcare. Nu m-am hotărât pentru ce să optez. Sunt pensionar, practic mă obligă pentru un loc permanent. Eu am un apartament și în București și acolo plăteam în jur de 80 de lei pe an. S-a scumpit și acolo dar nu atât”, a transmis un alt bărbat.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: