spot_img
0.6 C
Târgu Jiu
miercuri, decembrie 6, 2023
Altele
  AcasăActualitateCând se vor finaliza lucrările de modernizare a drumului din Defileul Jiului

  Când se vor finaliza lucrările de modernizare a drumului din Defileul Jiului

  Licitația pentru construcția podului de pe Defileul Jiului din zona Lainici și amenajarea unei parcări lângă mănăstire va avea loc în acest an. Ion Tudor, șeful Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu, a spus că a fost nevoie de o serie de avize pentru a se demara lucrarea. Acesta a precizat că investiția se va derula pe o perioadă de un an: „Din cauza problemelor legate de exproprieri a trebuit să scoatem din contract amenajarea parcării și construirea podului din apropierea Mănăstirii Lainici. S-ar fi întârziat foarte mult lucrarea din Defileul Jiului dacă nu se lua această măsură. A trebuit să așteptăm cam un an de zile cu Parcul Național, cu tot felul de specialiști care există. Până la urmă s-a înțeles situația. Mai trebuie ca terenul să fie scos din fondul forestier, după care urmează să se organizeze licitația, pentru că avem pregătit caietul de sarcini. Sper că licitația va avea loc în acest an. Este o lucrare care se va întinde pe un an de zile“.
  În momentul de față pe podul provizoriu de la Lainici se circulă cu o restricție de tonaj de 30 de tone. „Este o restricție de 30 de tone pentru actualul pod care se va menține. Pe acel pod nu pot trece transportatorii de balast sau piatră spartă și tirurile de apă minerală. Este un inconvenient“, a precizat Ion Tudor.

  Podul de peste râul Sadu va fi finalizat în perioada următoare

  Pe Defileul Jiului mai este în lucru podul de la intrare, din zona Bumbești Jiu. Șeful drumarilor gorjeni spune că acesta se va finaliza în perioada următoare: „Acolo a fost o situație neprevăzută: un teren foarte slab ca rezistență în condițiile în care toată lumea ar fi spus că este munte și nu sunt probleme, dar în zona respectivă râul Sadu mereu a adus arocamente și era mai mult pământ. A fost nevoie să se modifice puțin proiectul și să se lucreze mai mult la structura de rezistență. Urmează ca betonul să se matureze și să se treacă la turnarea asfaltului. Condițiile meteorologice au dus la întârzierea lucrărilor. Noi sperăm ca chiar în luna august să se finalizeze lucrarea“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: