spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăActualitateCând va fi înmormântat actorului Ionuț Stoica

  Când va fi înmormântat actorului Ionuț Stoica

   

  Ionuţ Stoica, unul dintre cei mai iubiţi actori gorjeni, care s-a stins din viaţă la vârsta de 66 de ani, în urma infectării cu SARS-CoV-2 va fi înmormântat luni, 11 octombrie, în cimitirul municipal. Acesta a decedat în Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, unde era internat de câteva zile. „Cu profund regret anunţăm trecerea în nefiinţă a colegului nostru, actorul Ionuţ Stoica.

  Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în pace!“, a anunţat Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“.

   

  A fost marcat de moartea fiului său

   

  Ionuţ Stoica suferea de mai multe afecţiuni medicale, dar problemele s-au amplificat după ce a fost infectat cu SARS-COV-2. Acesta era internat de câteva zile la Spitalul de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti.

  În urmă cu trei ani, fiul actorului, care locuia în Anglia, a murit subit  la vârsta de 39 de ani.

   

  Un rol de excepţie într-un film premiat la Cannes şi la festivaluri din ţară

   

  Acesta a jucat unul dintre rolurile principalele ale filmului „Poliţist, adjectiv“, regizat de Corneliu Porumboiu, care a fost premiat la Festivalul de la Cannes.

  Ionuţ Stoica a fost actor al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu. El a făcut un rol de excepţie în filmul „Poliţist adjectiv“, o dramă care Prezintă povestea lui Cristi, un poliţist dintr-un oraş de provincie, care investighează cazul unui licean, urmărit pentru trafic de droguri.

  A fost desemnat cel mai bun film, regie şi scenariu la Galele Gopo din anul 2010. Filmul lui Corneliu Porumboiu a fost distins, în anul 2009, la Festivalul de la Cannes cu Premiul FIPRESCI şi cu Premiul Juriului, pentru secţiunea „Un Certain Regard“.

  De asemenea, filmul a câştigat Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), de la Cluj-Napoca, 2009.
  Ionuț Stoica a interpretat zeci de roluri în piesele jucate de Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: