spot_img
17.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateCantinele a cinci centre private pentru îngrijirea bătrânilor, amendate de inspectorii sanitar...

  Cantinele a cinci centre private pentru îngrijirea bătrânilor, amendate de inspectorii sanitar veterinari

  Cantinele a cinci centre private pentru îngrijirea bătrânilor din Gorj au fost amendate de către inspectorii sanitar veterinari.

  „S-a aplicat o amendă de 10.000 de lei la cantina unui centru privat de îngrijire pentru vârstnici, întrucât în spațiile frigorifice erau depozitate diferite sortimente de carne (carne porc, pastă mici, carne pasăre) şi pește, fără etichetare din partea producătorului;
  O altă amendă de 10.000 s-a aplicat la cantina unui centru privat pentru vârstnici, pentru etichetarea incompletă a materiilor prime (carne de pasăre şi lapte fără etichete) şi întreținerea necorespunzătoare a aparaturii frigorifice (murdărie, urme de rugină, resturi organice, strat gros de gheață)“, a transmis Florin Gorcea, directorul DSVSA Gorj.
  De asemenea, alte două sancțiuni de câte 1.500 lei au fost aplicate la un cămin pentru seniori şi la o locuință minim protejată pentru vârstnici, pentru organizarea şi efectuarea transporturilor de produse alimentare cu mijloace de transport neautorizate.

  Un restaurant funcționa într-un spațiu fără autorizație

  Mai multe restaurante din județul Gorj au fost amendate cu câte 10.000 de lei. Inspectorii sanitar-veterinari constatat că un restaurant funcționa în spații neaprobate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor.
  Totodată, la un restaurant s-a aplicat o sancțiune pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare refrigerate (carne de porc, carne de pasăre, produse lactate, legume proaspete, mezeluri feliate, depozitate fără delimitare şi fără respectarea vecinătăților şi a compatibilității).
  La un restaurant s-a găsit o cantitate de aproape trei kilograme de carne cu eticheta deteriorată (elemente de identificare ilizibile). Carnea a fost confiscată și va fi distrusă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: