spot_img
12.4 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 17, 2024
Altele
  AcasăActualitateCare este stadiul realizării drumului de centură a Municipiului Târgu Jiu

  Care este stadiul realizării drumului de centură a Municipiului Târgu Jiu

  Stadiul de realizare a drumului de centură a Municipiului Târgu Jiu a depășit 80 la sută, potrivit lui Cristi Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova.

  „Progresul va crește rapid în perioada următoare, când va începe așternerea asfaltului de uzură, pentru că asfaltul este în valoare mare din punct de vedere al investiției. Pe anumite porțiuni s-au realizat inclusiv marcajele“, a menționat Cristi Tudor.

  Când se vor termina lucrările la drumul de centură

  Lucrările la șoseaua de centură a Municipiului Târgu Jiu au început în urmă cu zece ani, în 2014, însă contractul a fost reziliat și au fost reluate abia în anul 2021 de către firma italiană Secol.

  Termenul inițial pentru deschiderea circulației pe primul tronson de cinci kilometri al centurii a fost luna noiembrie 2023, după care reprezentanții DRDP Craiova au anunțat că traficul rutier se va deschide în luna decembrie.
  Termenul de finalizare a întregului drum de centură este sfârșitul acestui an, lucrările fiind prelungite pe o perioadă de încă un an. O dată ce va fi dată în folosință, varianta ocolitoare a Târgu Jiului va prelua o mare parte din trafic, mașinile aflate în tranzit nemaifiind nevoite să treacă prin municipiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: