spot_img
4.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
  AcasăActualitateCarierele miniere programate pentru închidere vor funcționa în mod normal

  Carierele miniere programate pentru închidere vor funcționa în mod normal

  Cele trei cariere miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) care erau prevăzute să fie închise până la sfârșitul acestui an, conform Planului de Restructurare, vor funcționa în mod normal în perioada următoare, ca urmare a cererii ridicate de cărbune și de energie electrică.

  „Toate cele nouă perimetre miniere sunt în exploatare. Nu se închide niciun perimetru în acest an și funcționează normal. Așteptăm proiectele de închidere și ecologizare a anumitor perimetre miniere care erau prevăzute să fie închise prin programul de Restructurare. În timpul procesului de închidere și ecologizare, activitatea în aceste perimetre continuă, pentru că trebuie să fie scoase utilajele la suprafață și să fie depuse anumite cantități de material în taluzele laterale pentru stabilitate. Aici mă refer la cele trei cariere care erau în program să fie închise la sfârșitul acestui an: Peșteana, Lupoaia și Husnicioara. Vor avea un program de funcționare și în anul 2023“, a spus Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, la o emisiune de la Gorj Tv.

  Fronturi de lucru asigurate pentru cariere miniere

  O serie de hotărâri de guvern au asigurat scoaterea din domeniul forestier a unor suprafețe pentru asigurarea fronturilor de lucru pentru carierele Pinoasa și Tismana: „La momentul de față, toate carierele au asigurat front de lucru. În urmă cu câteva săptămâni, am obținut o hotărâre de guvern de scoatere din domeniul silvic pentru cariera Tismana. Este în curs de avizare la Ministerul Mediului o hotărâre de guvern de scoatere din domeniul silvic pentru cariera Pinoasa. Urmează, până la sfârșitul anului, să apară o hotărâre de guvern pentru scoatere din domeniul silvic pentru cariera Roșia. Documentația este în avizare la structurile de mediu și Romsilva“.

  Hotărâre de guvern de expropriere pentru casele din satul Runcurelu

  Imobilele din satul Runcurelu urmează să fie expropriate prin hotărâre de guvern: „Până la sfârșitul anului, sperăm să obținem hotărâre de guvern pe utilitate publică pentru gospodăriile din satul Runcurelu, urmând să începem procedura de expropriere. Poate, pe parcurs, mai sunt discuții cu oamenii. Din cauza unor cetățeni care au avut niște pretenții mult prea mari, peste valoarea imobilului, suntem nevoiți să apelăm la acest procedeu de expropriere“ a mai spus Burlan.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: