spot_img
17.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 12, 2024
Altele
  AcasăActualitateMagazine din Rovinari și Plopșoru, amendate

  Magazine din Rovinari și Plopșoru, amendate

  Două magazine din Gorj au primit amenzi de câte 10.000 de lei, pentru grave nereguli găsite de inspectorii sanitar-veterinari.

  Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj au găsit carne stricată la un magazin alimentar din orașul Rovinari.

   

  „S-a aplicat o amendă de 10.000 lei la un magazin alimentar, pentru expunerea spre comercializare a unor produse din carne cu modificări organoleptice evidente și care erau neetichetate sau cu eticheta ilizibilă. Sancțiune complementară: reținerea oficială a cantității de 4,494 kg. produse din carne, în valoare de 121 lei și destinarea către neutralizare“, a transmis conducerea DSVSA Gorj .

  Nereguli la un magazin alimentar din comuna Plopșoru

  O altă sancțiune a fost aplicată la un magazin alimentar din comuna Plopșoru pentru o serie de nereguli. „O altă amendă de 10.000 lei s-a aplicat la un magazin alimentar, pentru: depozitarea nesectorizată a produselor alimentare congelate (carne de pasăre lângă pește); nu se efectua monitorizarea temperaturii în spațiile frigorifice de depozitare a alimentelor; chiuveta nu era dotată cu facilități igienice de spălare și uscare a mâinilor; personalul lucrător nu deținea echipament de protecție și nici fișă de aptitudini; lipsa contractului DDD cu o unitate autorizată; legume și fructe depreciate (retrase de la comercializare în timpul controlului“, se mai arată în comunicatul DSVA Gorj.

  Inspectorii sanitar-veterinari au mai aplicat o sancțiune de 12.000 de lei la un supermarket pentru expunerea spre comercializare în vitrina asistată a unor produse alimentare (cca. 3 kg produse din carne) fără etichete cu elemente de identificare complete pentru informarea consumatorului. Produsele au fost depozitate în spațiul S.N.C.U., în vederea dirijării spre neutralizare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: