spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăActualitateCartier de lux din Târgu-Jiu, sub asediul gunoaielor! Ce PROMITE Primăria

  Cartier de lux din Târgu-Jiu, sub asediul gunoaielor! Ce PROMITE Primăria

  Cartier de lux din Târgu-Jiu, sub asediul gunoaielor! Ce PROMITE PrimăriaUn teren situat în vecinătatea unui cartier de vile nou construite din municipiul Târgu-Jiu a devenit noua groapă de gunoi a localnicilor! Reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu spun că luna aceasta, acel teren va fi eliberat de gunoaie, iar oficialii de la Garda de Mediu amenință cu amenzi usturătoare!

  Localnicii din cartierul care cuprinde și Aleea Mehedinți, dar și strada Făgăraș, susțin că situația gunoaielor aruncate la întâmplare nu este de acum, ci trenează de câțiva ani! Oamenii sunt nemulțumiți și spun că nu ei aruncă gunoiul acolo, ci vin cetățeni din alte zone ale municipiului. Până acum, autoritățile nu au luat măsuri. Dumitru Vugigeică, un localnic, a declarat că ultima dată s-a făcut curăţenie anul trecut. Primăria a montat o barieră dar romii ar fi sustras-o: „Se practică de ani de zile. Anul trecut a venit Polarisul și a curățat tot, cei de la Edilitara a montat o barieră, dar ea a fost ruptă și vin cu căruțele și aruncă. Am făcut n sesizări. Au venit și au plecat după ce s-au uitat. Cei de la Polaris nu pot face curățenie pe terenul care apaține unor cetățeni. Vin și aruncă gunoi cei de pe Luncilor, Motrului. Poliția Locală nu vine niciodată aici, în zonă, ca să îi amendeze. Poate s-ar mai învăța minte! Vara nu putem sta de miros aici, e groaznic”. „Vin și aruncă gunoaiele aici. Oamenii care au teren cumpărat aici nu vin să păzească terenul. Eu m-am mai certat cu romii, primăria a pus aici o barieră, dar au rupt-o. Cei de la Poliția Locală au zis că n-au cum să păzească aici. Gunoaiele sunt de mult, anul trecut au strâns cei de la primărie. Eu cred că autoritățile ar trebui să vină să pună pubele mari ca romii să nu mai arunce gunoiul pe jos. Romii adună gunoiul din curțile cetățenilor, nu aruncă gunoiul lor”, a spus Ștefan Tănase, târgujian.

  Și proprietarii terenurilor riscă amenzi

  Cartier de lux din Târgu-Jiu, sub asediul gunoaielor! Ce PROMITE PrimăriaPrimăria promite că va curăţa zona, Garda de Mediu ameninţă cu amenzi usturătoare. Ionuţ Jilăveanu a spus că toate aceste depozite de deșeuri vor dispărea, dar mai spune și că proprietarii terenurilor pe care sunt aruncate gunoaiele trebuie să se implice. „Unul dintre scopurile acțiunii Luna Curățeniei este să eliberăm zone precum Narciselor, Mehedinți, Făgăraș, Tismana-străzi-toată iarna s-au cărat aici gunoaie. De la casele în construcție, probabil cei de acolo preferă să arunce aceste gunoaie acolo. Sunt și terenuri private acolo, vom lua măsuri și proprietarii vor igieniza. De astăzi am demarat acțiuni de salubrizare în mai multe zone din municipiu”, a spus Ionuț Jilăveanu, de la Primăria Târgu-Jiu. Situaţia de pe strada Mehedinți nu este una izolată, fiind identificate mai multe gropi de gunoi ilegale în oraș. Gheorghe Sanda, comisarul şef al Gărzii de Mediu Gorj îi ameninţă cu amenzi colosale, de până la 1 miliard de lei vechi, atât pe cei care aruncă gunoaiele la întâmplare, cât şi pe proprietarii terenurilor pe care sunt depozitate. „Am aflat despre situația gropii de gunoi clandestine. Este un cartier de romi în vecinătate și aruncă acolo deșeuri, haine second hand etc. Această zonă a mai fost curățațtă și în trecut, Primăria Târgu-Jiu nu a găsit soluții pentru stoparea fenomenului. Echipa de la Garda de Mediu va încerca să găsească persoanele care aruncă gunoiul acolo, dar și pe cei acre dețin terenurile din zonă. Am cerut de la Primărie să monitorizeze zona cu ajutorul Poliției Locale. Sancțiunile ajung la 15.000 lei/persoană fizică”, a spus comisarul șef Sanda de la Garda de Mediu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: