spot_img
12.1 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateCât alcool avea în sânge consilierul de la DSVSA Gorj care a...

  Cât alcool avea în sânge consilierul de la DSVSA Gorj care a accidentat mortal doi soți pe trecerea de pietoni

  Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a transmis un comunicat de presă în care arată ce cantitate de alcool avea în sânge consilierul de la Direcția Sanitar Veterinară care a accidentat mortal doi soți pe trecerea de pietoni. Cristinel Lupulescu avea o alcoolemie de de 1,77 g %o:

  „La data de 20.03.2022, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei municipiului Tg-Jiu, judeţul Gorj – Biroul rutier s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 C.p., vătămare corporală din culpă prev. de art. 196 alin. 1, 2, 3 C.p. şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prev. de art. 336 alin. 1 C.p., constând în faptul că în aceeaşi zi, în jurul orei 13:15, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe Bd. Constantin Brâncuşi din mun. Tg-Jiu, jud. Gorj, inculpatul nu a acordat prioritate de trecere celor doi pietoni care se angajaseră în traversarea regulamentară a străzii prin loc permis, marcat şi semnalizat corespunzător, împrejurare în care a rezultat vătămarea corporală avictimei şi decesul victimei.

  Conform buletinului de analiză toxicologică, a rezultat că la ora 13:50, inculpatul avea o alcoolemie de 1,77 g %o, iar la ora 14:50, inculpatul avea o alcoolemie de 1,52 g %o.

  Prin ordonanţa din data de 20.03.2022, confirmată de procuror la aceeaşi dată, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 C.p., vătămare corporală din culpă prev. de art. 196 alin. 1, 2, 3 C.p. şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prev. de art. 336 alin. 1 C.p. toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p. şi ulterior, s-a dispus, în conformitate cu dispoziţiile art. 309 Cod procedură penală, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat.

  La data de 20.03.2022, ora 22:55, faţă de inculpat a fost dispusă, de organele de cercetare penală, măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore.

  La data de 21.03.2022, procurorul a formulat propunere de arestare
  preventivă a inculpatului, cerere admisă, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Tg-Jiu a dispus măsura arestării preventive a inculpatului pe o perioadă de 30 zile.

  Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: