spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateCe au pățit două angajate „ la negru” care au refuzat să...

  Ce au pățit două angajate „ la negru” care au refuzat să completeze documentele solicitate de ITM Gorj!

  Două angajate ale unei societăți ce funcționa pe raza localității Bălești au fost amendate de inspectorii ITM Gorj, după ce au refuzat să completeze documentele solicitate de inspectorii de control. Alte câteva societăți comerciale ce își desfășoară activitatea în Gorj au fost depistate cu problema, în total fiind aplicate peste 70 de sancțiuni contravenționale, în doar câteva zile.

  Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat, în perioada 31 iulie-04 august 2023, un număr de 38 controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 186.500 lei, dintre care 100.000 lei pentru nerespectarea legislației în vigoare privind munca nedeclarată. Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 72 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

  Un angajator cu sediul social în Municipiul București, având domeniu de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru primirea la muncă a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. Angajatorul în cauză a fost depistat pe raza comunei Dănești.
  „Două persoane fizice, salariate ale unui angajator din comuna Bălești, au fost sancționate cu amendă în cuantum de 5.000 lei, fiecare, pentru refuzul de a completa fișele de identificare puse la dispoziție de către inspectorii de muncă. Atragem atenția asupra faptului că, opțiunea unor angajați, de cele mai multe ori la influența angajatorilor, de a nu completa fișele de identificare atrage după sine sancționarea persoanelor în cauză cu amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 lei, în baza prevederilor Legii 108/1999 pentru înființarea și organizarea Inspecției Muncii, republicată și actualizată”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Un alt angajator cu sediul social în Municipiul Târgu-Jiu, având domeniu de recuperarea materialelor reciclabile sortate, a fost sancționat cu suma de 80.000 lei pentru folosirea în activitate a patru persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Angajatorul în cauză a fost depistat pe raza comunei Drăguțești.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: