spot_img
-0.8 C
Târgu Jiu
miercuri, noiembrie 29, 2023
Altele
  AcasăActualitateCe pățesc constructorii care au părăsit șantierele din Gorj!

  Ce pățesc constructorii care au părăsit șantierele din Gorj!

  Autoritățile județene anunță că proiectele de infrastructură derulate prin PNDL au fost finalizate. Astfel, 34.795.691 euro au fost investiți pentru reabilitarea și modernizarea DJ 672E, DJ 673 și DJ 674, cu o lungime totală de 89 km. Sunt, însă și lucrări care au fost abandonate, fapt care a necesitat luarea de măsuri față de constructori.

  O astfel de situație este în comuna Bălănești. Contractul a fost reziliat, iar constructorul va fi dat în judecată de autoritățile județene, pentru daunele produse.

  „Lucrările s-au blocat la un pod existent pe raza localității Bălănești. Din păcate, constructorul a refuzat să mai vină la lucrare. Am reziliat contractul, bineînțeles o să-l acționăm în instanță pentru a recupera daunele produse. În curând o să avem un câștigător al unei noi proceduri de achiziție publică și are termen maxim 30 de zile, pentru a pune în siguranță și a reda circulația pe acel pod. Deja s-a finalizat procedura de achiziție. Cu siguranță, avem o ofertă bună din punct de vedere legal și financiar. O să semnăm, săptămâna viitoare, contractul și vom da ordinul de începere a lucrărilor, pentru că avem toate avizele necesare, astfel încât lucrarea să fie terminată în cel mai scurt timp. Sper ca, de data aceasta, să găsim un ofertant serios, nu cum l-am avut pe cel din județul vecin, astfel încât să putem reda circulația în condiții de siguranță. Drumul care leagă localitățile Bălănești și Mușetești este realizat prin Programul Național Anghel Saligny. Deja așteptăm ofertele pentru a întocmi documentația aferentă, urmând ca, anul viitor, să avem o procedură de achiziții în ceea ce privește partea de proiectare și execuție a unui calup de 57 de kilometri din care face parte și acest drum ce leagă localitatea Bălănești de Mușetești”, a declarat președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu pentru presa locală.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: