spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăActualitateCe unități de învățământ din Târgu Jiu au fost afectate de cutremurul...

  Ce unități de învățământ din Târgu Jiu au fost afectate de cutremurul de marți

  Colegiul Naţional "Tudor Vladimirescu"În urma cutremurului de 5,7 grade pe scara Richter, produs în data de 14.02.2023 pe teritoriul județului Gorj, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj s-au stabilit comisii mixte pentru evaluarea stării tehnice a imobilelor și evaluarea gradului de afectare a structurii de rezistență. La nivelul unităților de învățământ din Municipiul Tg-Jiu au fost semnalate diverse efecte ale cutremurului, în unele corpuri de clădiri fiind propusă interzicerea cursurilor.

  „Situația clădirilor cu destinație unitate de învățământ de la nivelul municipiului Tg-Jiu este următoarea:
  1. ȘCOALA GIMNAZIALĂ „CONSTANTIN BRÂNCUȘI” Tg-Jiu (str. Agriculturii nr.4)
  Fisuri verticale între corpuri de clădire. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistență afectate.
  2. GRADINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT LUMEA COPIILOR (NR 6) Tg-Jiu (str. 22 Decembrie 1989 nr.13)
  Posibilitatea căderii tencuielilor de pe fațadă. Se recomandă asigurarea unui alt traseu de acces pentru copii. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistență afectate.
  3. COLEGIUL NAȚIONAL „TUDOR VLADIMIRESCU” Tg-Jiu (str. Unirii nr. 13)
  Posibile elemente ale structurii de rezistență afectate. Calcan zona nord prăbușit pe o suprafață de aproximativ 1 m2. Se propune interzicerea de utilizare a corpului vechi al imobilului etaj și hol central.
  4. LICEUL DE ARTE „CONSTANTIN BRĂILOIU” Tg-Jiu(str. Griviței nr. 34)
  Fisuri între corpuri de clădire parter și etaj. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistență afectate.
  5. LICEUL TEHNIC „HENRI COANDA” Tg-Jiu (str. Izlaz nr. 2)
  Fisuri între corpuri de clădire și tencuieli. În exterior fisură verticală între corpuri. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistență afectate.
  Imobil Atelier Școală: Fisură verticală între perete despărțitor și stâlp. Fisură la peretele despărțitor. Fisuri între tavan gipscarton și pereți.
  6. PALATUL COPIILOR Tg-Jiu (str. Siretului nr. 28)
  Fisură între planșeele din lemn, ale tencuielilor, fisură pe partea exterioară pe semirotund cu recomandarea de restricționare a circulației în această zonă. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistență afectate.
  7. ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ECATERINA TEODOROIU” Tg-Jiu ((B-dul Ecaterina Teodoroiu nr. 88 bis)
  Fisuri între corpuri de clădire etaj I, un număr de 8 coșuri de fum fisurate și prăbușite și cu învelitoarea de țiglă afectată. Fisuri între corpuri de clădire. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistență afectate.
  8. CLUBUL SPORTIV ȘCOLAR Tg-Jiu (str. Unirii nr. 29 bis)
  Coș de fum fisurat. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistență afectate.
  9. LICEUL TEHNOLOGIC BÎRSEȘTI (str. Bîrsești nr. 8)
  Două coșuri de fum deteriorate. Afectată structura de rezistență la Corp B. Interzicerea activității școlare în acest imobil. Este necesară expertizarea tehnică a Corpului B.
  Fisuri între tavanul de Gipscarton și pereți la Corpul D. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistență afectate.
  10. ȘCOALA GIMNAZIALĂ „VOIEVOD LITOVOI” Tg-Jiu (Calea Severinului nr. 86)
  Fisuri între tronsoane. 11 coșuri de fum fisurate din care 5 prăbușite care au afectat și învelitoarea din țiglă. Fisuri interioare între tronsoane la etajul 1. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistență afectate.
  11. ȘCOALA GIMNAZIALĂ „AL.ȘTEFULESCU” Tg-Jiu (Calea Eroilor nr. 36)
  Fisuri între panourile de gipscarton și tencuială. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistență afectate.”, a transmis Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: