spot_img
18.3 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 25, 2024
Altele
    AcasăActualitateCe spune șeful ISJ Gorj despre furnizarea mâncării în școli

    Ce spune șeful ISJ Gorj despre furnizarea mâncării în școli

    Problemele apărute la Gorj, pe programul “Masă Sănătoasă”, i-au băgat în ședință pe șefii educației gorjene, directori de școli și reprezentanții Direcților de Sănătate Publică și Sanitar Veterinară.

    Factorii de decizie de la nivelul județului Gorj s-au întâlnit, marți, într-o ședință, la Inspectoratul Școlar Județean, după ce o firmă care se ocupă de prepararea și furnizarea mâncării la mai multe școli din județ a fost amendată de inspectorii sanitar-veterinari, cu suma de 10.000 de lei. Au fost descoperite probleme legate de etichetare. Inspectorul școlar general, Mihai Istrate, consideră că, după întâlnire, directori de școli și reprezentanții Direcților de Sănătate Publică și Sanitar Veterinară au plecat vorbind aceeași limbă”.

    Am organizat, în cursul zilei de ieri(nr. marți), o ședință la sediul Inspectoratului Școlar Județean cu toți reprezentanții legali, cu directorii unităților de învățământ care implementează acest program, inclusiv cu reprezentanții DSP și DSVSA pentru a ne pune de comun acord și pentru a discuta punctual problemele și e firesc, fiind implementat pentru prima dată acest program în școli să existe anumite neconcordanțe sau anumite interpretări ale actelor legislative. Consider că rolul acestei întâlniri a fost atins, pentru că au plecat atât directorii de școli, cât și reprezentanții DSP și DSVSA, vorbind, practic, aceeași limbă și aplicând întocmai inclusiv modalitatea de etichetare, care era interpretabilă, adică de multe ori se eticheta doar acel recipient în care se aduceau caserolele respective cu mâncare. Acum, se va face etichetarea pe fiecare ambalaj. Acestea sunt atributele furnizorului de produse. Noi, ca și unități de învățământ, nu facem nimic altceva decât să asigurăm implementarea unui contract de furnizare, contract care este realizat de către autoritățile publice din fiecare UAT. Dumnealor sunt cei care realizează achizițiile, noi, practic, asigurăm doar distribuirea acestor produse către elevi zilnic”, afirmă șeful educației gorjene.

    Mihai Istrate a precizat că organele de control, în niciun caz directorii sau cadrele didactice, au rolul de a verifica, în cele 24 de unități de învățământ în care se defășoară Programul “Masă Sănătoasă”, care este calitatea mâncării.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!