spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateCei mai buni salvatori montani se reunesc la Rânca

  Cei mai buni salvatori montani se reunesc la Rânca

  Un concurs de salvare montană cu participarea europeană va fi găzduit de stațiunea montană Rânca. Evenimentul este organizat de către Serviciul Județean al Salvamont Gorj și Salvamont România. Concursul de salvare montană se va desfășura în cursul lunii martie a anului viitor. Se estimează că în perioada respectivă la Rânca va fi suficientă zăpadă pentru desfășurarea probelor. Lipsa zăpezii nu va fi însă un impediment, potrivit reprezentanților Serviciului Județean al Salvamont, din cadrul Consiliului Județean Gorj.

  Vor participa echipe de salvatori montani din Polonia, Austria, Slovacia, Germania, Italia (2 echipe), Spania, Serbia și România. Probele de salvare vor fi dificile și vor implica utilizarea ultimelor echipamente apărute în domeniu și care se află și în dotarea salvamontiștilor din România. În măsura în care va exista disponibilitate se va încerca aducerea și a unui elicopter folosit în salvarea montană și nu numai și care se află în Caransebeș.

  Pe lângă participarea la Concursul de salvare de la Rânca, de sub Vârful Păpușa, echipele de salvatori vor vizita și Centrul de analiză a datelor deschis anul acesta în premieră națională la Târgu Jiu. Centrul este dotat cu un soft de analiză a datelor și prelucrează imagini obținute din teren cu ajutorul dronelor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: