spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateCei mai mulţi bani în sănătatea gorjeană, la spitale. Aşteptarea bolnavilor pentru...

  Cei mai mulţi bani în sănătatea gorjeană, la spitale. Aşteptarea bolnavilor pentru proteze ia sfârşit

  Peste 20 de milioane de lei vor fi alocaţi pentru sistemul medical din Gorj, în urma rectificării bugetare. Cea mai mare sumă va fi alocată spitalelor, potrivit conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. Totodată, aşteptarea gorjenilor pentru o proteză ia sfârşit, odată cu această rectificare.

  cjas-gorj

  Aproape 10 milioane de lei vor ajunge la spitale din judeţ, în timp ce restul de bani va fi folosit pentru medicamentele compensate și gratuite, dispozitivele medicale, asistența primară, specialitățile clinice și paraclinice şi pentru asistența medicală de recuperare ambulatorie. „Ne-a venit rectificarea pentru anul 2016. Banii alocaţi, din calculele noastre, ne ajung până la sfârşitul anului. Suma totală este de aproximativ 200 de miliarde de lei vechi. Cea mai mare sumă este alocată la spitale, în jur de 100 de miliarde, la medicamente gratuite şi compensate în jur de 34 de miliarde, la dispozitive medicale avem 10 miliarde. Altă sumă importante a fost alocată la asistenţa primară- 28 miliarde, la specialităţile clinice- 6 miliarde, la paraclinice –11 miliarde, la asistenţa medicală de recuperare ambulatorie – 1 miliard jumătate, iar pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei 20 la unităţile sanitare cu paturi pe luna august a fost alocată suma de 463.000 de lei noi”, a declarat Daniel Şurlea, directorul CJAS Gorj.

  Cererile pentru proteze, aprobate

  Totodată, în urma acestei rectificări, vor fi aprobate toate cererile făcute de bolnavi pentru diverse dispozitive medicale. Conducerea CJAS Gorj susţine că banii sunt suficienţi pentru a acoperi solicitările până la sfârşitul acestui an. „Cu această ocazie vor fi acordate dispozitivele care se aflau pe listele de aşteptare şi o să venim cu toate cererile la zi şi cred că ne vor ajunge şi banii pentru solicitările până la sfârşitul anului. Inclusiv listele de aşteptare la dispozitivele medicale care erau în jurul a 3-4 miliarde, cu această ocazie, o să le dăm decizii de aprobare pentru procurarea dispozitivelor medicale de către asiguraţi. În speţă vorbim de proteze auditive, de proteze pentru gambă, picior, saci pentru bolnavii operaţi pentru colostomie, cristinaline, absolut toată gama de dispozitive prevăzute în normele de aplicare ale contractului cadru”, a mai precizat Daniel Şurlea.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!