spot_img
18.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateCentru de evaluare și tratare a pacienților COVID-19 la Spitalul Județean de...

  Centru de evaluare și tratare a pacienților COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu

  Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu va înființa un Centru de Evaluare și tratare a pacienților COVID în clădirea unității situată pe strada A.I. Cuza (Pasarelă).

  Acest centru va funcționa în regim de spitalizare de zi. Programul de funcționare va fi în două ture, de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 – 20:00.

  „Aici, pacienții pozitivi la coronavirus, cu forme ușoare și medii, vor beneficia de evaluare, investigații medicale specifice, tratament, dar și de posibilitatea administrării anticorpilor monoclonali conform protocoalelor medicale în vigoare.

  SJU Târgu-Jiu va asigura personalul medical pentru buna funcționare a acestui centru.

  În perioada imediat următoare, reprezentanții  SJU Târgu-Jiu vor înainta Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj documentele necesare pentru obținerea avizului epidemiologic de înființare a Centrului de Evaluare.

  Potrivit Ministerului Sănătății, în aceste centre de evaluare care vor funcționa în numeroase unități medicale din România, persoanele infectate cu Sars-Cov-2, indiferent dacă sunt asigurate sau nu, vor fi tratate gratuit. Se dorește să nu se mai producă supraaglomerarea secțiilor de spital. Este important ca pacienții diagnosticați cu COVID-19 să ajungă, în ziua în care au primit rezultatul testului Covid, într-un centru de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede. Astfel, pot fi prevenite cazurile severe“, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: