spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateCEO va produce cu 300 MW mai mult din această primăvară

  CEO va produce cu 300 MW mai mult din această primăvară

  Complexul Energetic Oltenia (CEO) va crește, din această primăvară, producția de energie electrică cu 300 MW. Decizia a fost luată ca urmare a crizei energetice și a creșterii prețului la gaze, în contextul conflictului militar din Ucraina.

  Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, marți, 8 martie, cu reprezentanții companiilor Romelectro, Hidroconstruct, Hidroelectrica, CEO și CE Hunedoara, pentru a identifica soluțiile de dezvoltare a capacității naționale de producere a energiei electrice în vederea asigurării independenței energetice. La discuții au participat și secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, miniștrii Energiei, Virgil Popescu, Mediului, Tanczos Barna, și Jutiției, Cătălin Predoiu.

  Potrivit unui comunicat de presă, din luna mai, CEO își va crește capacitatea de producție cu 300 MW.

  De asemenea, până la sfârșitul anului, primul grup de la Centrala de la Iernut va fi pus în funcțiune și va asigura încă 210 MW. Investițiile pentru obținerea energiei din sistemul hidro vor asigura alți 200 de MW, începând cu anul viitor.

   

  Ce noi capacități vor fi dezvoltate

   

  De asemenea, Guvernul va intensifica planurile de investiții din Fondul de Modernizare, pentru dezvoltarea capacităților de producere a energiei, inclusiv din surse regenerabile.

  La începutul acestui an, CE Oltenia a depus proiecte în valoare de 1,4 miliarde euro, din care 895 milioane de euro din Fondul de Modernizare. Alte 400 de milioane de euro vor fi alocate proiectelor depuse de Transelectrica, la care se vor adăuga cele 1,1 miliarde euro pentru dezvoltarea rețelei de distribuție a energiei electrice.

  În această lună, vor fi lansate apeluri de proiecte în domeniul energei în valoare de 960 milioane euro, care vor genera o capacitate suplimentară de producere a energiei electrice de 260 MW.

  În această toamnă vor fi puse la dispoziție alte 2,8 miliarde euro din Fondul de Modernizare, pentru dezvoltarea capacităților de producere a energiei.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: