spot_img
30.4 C
Târgu Jiu
luni, iulie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateCinci persoane depistate în timp ce munceau „la negru“

  Cinci persoane depistate în timp ce munceau „la negru“

  Cinci persoane care lucrau fără forme legale de angajare pe raza județului Gorj au fost depistate, săptămâna trecută, de către inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată.

  „Două dintre persoanele depistate desfășurau activitate la un angajator cu sediul în municipiul Târgu Jiu, în domeniul lucrărilor de instalații sanitare, încălzire și de aer condiționat, iar celelalte trei persoane prestau activitate pentru un angajator din orașul Turceni, cu domeniu de activitate Restaurante. Au fost aplicate amenzi în valoare de 100.000 de lei“, au transmis reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

  Amenzi de peste 180.000 de lei

  Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat, săptămâna trecută, 30 de controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă.

  Pentru deficienţele constatate au fost aplicate sancțiuni contravenţionale în cuantum de 181.000 de lei, un avertisment și au fost trasate 93 de măsuri de intrare în legalitate.

  „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va intensifica numărul controalelor, în toate domeniile de activitate,  în vederea combaterii muncii nedeclarate şi subdeclarate, precum şi pentru respectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef  al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!