spot_img
33.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateCiobanii din Gorj, optimiști. „Tradiția nu ne-o ia nimeni!”

  Ciobanii din Gorj, optimiști. „Tradiția nu ne-o ia nimeni!”

  Pandemia crește prețurile. Ciobanii din Gorj speră la profit mai mare anul acesta. Deși nu este clar deocamdată dacă vor fi deschise târgurile pentru sacrificarea mieilor în perioada pascală, crescătorii de ovine sunt încrezători că nu vor rămâne cu marfa nevândută. În comunele din Gorj, cunoscute pentru fermele de ovine, au ajuns deja primii clienți.

  Ciobanii gorjeni au început să își facă planuri pentru Paștele din acest an. Primii miei înseamnă un prim profit, de aici și nevoia de a ști cum se prezintă situația. În comunele Crasna și Polovragi, samsarii au purtat primele discuții. O parte din marfă va merge spre export. „E an bun. Oile au fătat. Avem și câte doi, trei mei de oaie. Paștele e târziu, așa că este timp să crească. Vremea a fost bună, nu ne putem plânge. E mai rău cu pandemia asta, că nu știm ce și cum. Vindem în târguri sau nu?! Mergem și pe export, am discutat și noi, cei din Gorj, ca și alții din alte zone ale țării. Da, tot la arabi.  Anul trecut am mers pe 14 lei kilogramul în viu. Sincer, eu nu îmi fac griji. Tradiția e tradiție, trebuie să ne descurcăm. Fiecare dă din coate cum poate, trebuie să trăim. Să vedem ce o să fie!”, ne-a declarat un cioban din zona Polovragi.

  Bate palma

  Și în comuna Tismana s-au purtat primele negocieri. Din experiența anilor trecuți, profitul este  garantat dacă se alege varianta exportului de animale. “Noi, ca în fiecare an, suntem pregătiți. În data de 2 mai, animalele vor fi mărișoare. Acum depinde de ce o să-și dorească fiecare client. Avem marfă suficientă și pentru intern și pentru extern. Ca și preț, este devreme să stabilim ceva. Oamenii vin, tocmesc și rămâne să vedem dacă batem palma. Eu sunt optimist. Există și riscuri pe care ni le asumăm, dar suntem optimiști că mielul va fi anul acesta la mare căutare”, a declarant Ionuț din Ungureni.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!